Ziek zijn (deel 1)

Gepubliceerd op 31 januari 2020 om 20:17

In deze blog vertel ik me verhaal over kanker krijgen. Het zal uit meerdere delen komen want alles past niet in een blog.

Begin mei werd ik geconfronteerd met een knobbel in mijn borst. Hij was best groot en schrok er erg van. Een aantal uren later kwam er ook bloed uit mijn borst. Het was vrijdagavond en ik besloot te wachten tot maandagochtend om naar de huisarts te gaan. Voor ik het wist hadden er een aantal artsen naar mijn borst gekeken en werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ik moest een mammografie laten maken en ik kwam opeens in een rollercoaster terecht. Toch bleef ik positief en zei ik tegen iedereen: “komt goed jo!” Dat zei mijn gevoel ook. Helaas was de uitslag niet goed en ik moest daarna nog verschillende onderzoeken ondergaan. Er moest een bioptie gemaakt worden. Daarna werd er besloten dat ik geopereerd moest worden. De knobbel in mijn borst was groot.

Op 1 augustus werd ik geopereerd en toen ik wakker werd was ik erg emotioneel. Helaas moest alles nog op kweek en moesten we wachten. De zenuwen waren flink aanwezig bij mij. Ik was nog maar 27 jaar, hoe kan dit? Deze uitslag was ook niet goed en toen bleek dat ik uitzaaiingen had in mijn oksel. Er werd besloten dat ik door de pet scan moest om te kijken of het niet nog verder uitgezaaid was. De dag van de scan waren ik en mijn man heel zenuwachtig. We hadden nog nooit zoiets meegemaakt, maar ik bleef rustig en liet alles maar over me heen komen. Tijdens de scan dacht ik aan mijn kinderen en mijn man. De scan duurde de ruim driekwartier en een aantal dagen later kregen we uitslag.. Ook deze keer was het ook niet goed. Mijn handen trilden en tranen liepen over mijn wangen.

Hoe kan dit, wanneer houdt het op? De uitzaaiing zat ook op mijn borstbeen. En oja ik had ook nog een scheur in mijn kniebanden, haha. Hier moest ik best om lachen. Ik probeerde mijn gedachten snel om te gooien en probeerde ervoor te gaan. Ik ben moeder en 27 jaar oud. Ik ging knallen en dat doe ik nog steeds.

Ik zat in een chemotraject: 6 x 10 dagen pillen slikken. De laatste tijd hoor ik mensen vaak zeggen: “o, dat zijn pillen.” Maar geloof dat is gewoon hetzelfde. Alleen hoef je niet elke keer naar het ziekenhuis en doe je het thuis. Ik slikte tien dagen pillen ‘s ochtends en ‘s avonds en dan heb ik tien dagen rust. Het is verschillend hoe ik me voelde. Onze kinderen gaan er allebei goed mee om. Mijn zoontje is te jong om het te snappen en mijn dochter stelt geregeld wat vragen. We vertellen haar dan dat ik stoute soldaatjes in me lichaam heb en dat de dokters ze als lieve soldaatjes aan het maken zijn. Hier reageert ze super goed op. Haar heb ik al een poos niet meer ik draag in dagelijkse leven een pruik. Me haar begint al zachtjes weer wat te groeien ben een soort 'egel' nu.

Ik hoor vaak “meid wat ben je sterk”. Ik doe mijn best, maar ik heb ook heel veel verdriet.
Soms weet ik niet hoe er mee om moet gaan. Ben ik wat op mezelf gekeerd. Maar dit help niet en probeer ik mezelf aan te spreken. 'go go go char'

Lieve mooie vrouwen, ook al ben je jong en ook al denk je “dat heb ik niet”, maak er een routine van om af en toe je borsten te controleren zodat je op tijd ben als het iets is.

Liefs,
Charlotte


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ilona
5 maanden geleden

Lieve lieve char !

Powervrouw die er rond loop.
Wat word ik enorm stil van je verhaal !
En wat ben je sterk en stoer om dit te delen.
Diep en diep respect voor jou en je gezin

Kus ilona

Sylvana
5 maanden geleden

Lieve char,
Ik heb echt enorm veel respect voor jou en je mooie gezinnetje!💜
Je bent een sterke vrouw, zet hem op!

Anne
5 maanden geleden

Lieve lieve schat
Geen woorden er voor nodig. Jij bent zo sterk en zo mooie vrouw. Een geweldige Blogger die puur en eerlijk is. En daarom wilt iedereen jou volgen.

Liefs anne

Kimberley
5 maanden geleden

Lieve schat
Heb je nog maar een keer ontmoet. Er zit zo veel power en kracht in jou. Je zat altijd door al is je energie nergens.

Bloggen is echt jou ding. Wat zijn wij blij dat je bij ons zit. Wat een verhaal. Tranen lopen over me wangen.


Dikke kus kim

Saskia
5 maanden geleden

Tranen over me wangen, jij wint dit ❤️

Romy
5 maanden geleden

Je bent niet alleen, nu niet nooit niet"❤️