Zwanger zijn in 2020

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 09:00


Zwanger? Zorgverzekeringen dekken niet altijd even veel kraamhulp, ziekenhuiskosten, echokosten, adviesgesprekken en andere zorguitgaven. Waarop je moet letten bij je keuze voor een zorgverzekering voor je zwangerschap? Dat lees je in dit blog. Alleen in begin van elk jaar kan je een nieuwe zorgverzekering kiezen. Erg belangrijk om elk jaar goed na te kijken en dingen op een rij te zetten.

Zorgverzekering zwangerschap: de ins & outs
Zwanger zijn en een kindje krijgen, brengt veel kosten met zich mee. De keuze van een zorgverzekering als je zwanger bent of wilt worden, is dan ook een belangrijke. Veel zaken worden vergoed vanuit je basisverzekering. Maar veel kosten krijg je alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering neemt naast je basisverzekering. Heb jij geen idee welke zorgverzekering voor je zwangerschap je moet kiezen? In dit blog krijg je uitleg over de basisverzekering. Maar ook uitleg over aanvullende verzekeringen, je eigen risico en je vrije zorgkeuze.

Basisverzekering zwangerschap
Zwanger? De zorgverzekering in 2020 vergoedt net als andere jaren veel zorgkosten vanuit je basisverzekering. En die basisverzekering heb je sowieso. Want die is verplicht. De premie die je hiervoor kwijt bent, maken alle zorgverzekeraars uiterlijk op 12 november bekend. De basisverzekering dekt zwangerschapskosten en bevallingskosten prima! Oók als je zwanger wilt worden en je IVF-behandelingen nodig hebt? Ja, ook deze speciale kosten worden vergoed vanuit je basispakket.

 

Wat je allemaal krijgt vergoed bij élke basisverzekering:
IVF-behandelingen (3 keren)
Afspraken en controles bij je verloskundige
Gynaecologische hulp
De echo’s die je huisarts, verloskundige of gynaecoloog voorschrijven. Waaronder sowieso de 13- en 20-wekenecho
De medische nazorg door een gynaecoloog, nadat je bent bevallen
Je bevalling in het ziekenhuis of kraamhotel, als dit medisch noodzakelijk is
De kosten van je verloskamer, tot €205
Bloedonderzoek
Informatief gesprek over prenatale screening (NIPT, echo’s, combinatietest)
De NIPT, als hiervoor een medische indicatie is
De combinatietest (nekplooimeting en bloedonderzoek/serumtest) als hiervoor een medische indicatie is
Invasieve diagnostiek (vruchtwaterpunctie en vlokkentest), als hiervoor een medische indicatie is die blijkt uit de NIPT
Geneesmiddelen
Ziekenhuisopname bij complicaties tijdens je zwangerschap
Ziekenhuisopname als je in het ziekenhuis bevalt
Verloskundige hulp
Kraamzorg (24 tot 80 uur, afhankelijk van je situatie), hiervoor geldt een eigen bijdrage

 

Zoek het allemaal goed uit, wees voorbereid zo dat je geen onverwachte kosten heb. Je kan het uitzoeken op verschillende manieren. Je kan bellen naar je zorgverzekering voor advies vragen en meer informatie. Je kan Google naar je zorgverzekering en alles opzoeken. Het is belangrijk en het beste om alles in puntjes uit te zoeken, dit zal ook meerdere keren aangegeven worden. Op internet is veel te vinden wat ook duidelijkheid en rust geeft. 

Blog geschreven door cblogt


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.