Spaartips van cblogt.nl

Gepubliceerd op 5 februari 2020 om 09:00

Bij veel gezinnen schiet het erbij in; sparen. De vaste lasten zijn hoog, er blijft weinig over en voor je het weet heb je het geld dat je wilde sparen al uitgegeven aan boodschappen of een lekkere lunch buiten de deur. Zonde! Want je kunt namelijk ook sparen zonder dat je het door hebt. Met kleine bedragen en grote bedragen. Waardoor je voor je het weet een leuk bedrag op je spaarrekening hebt staan. Zelfs als je een gezin hebt. In deze blog geef ik wat handige tips! En hopen dat ik jullie kan inspireren en me zelf ook een schop onder me kont kan geven.

De meeste vaste lasten zullen door middel van automatische incasso’s vanzelf van je rekening afgeschreven worden, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Zo voorkom je dat er achterstanden komen doordat je een rekening vergeet te betalen. Van een bedrag naar een spaarrekening overmaken, kun je ook een automatische opdracht maken. Stel je wil iedere maand € 50,00 sparen. Laat dit dan de dag na je salarisbetaling automatisch overboeken naar je spaarrekening. Je zal niet eens merken dat je spaart en op deze manier spaar je in een jaar tijd ongemerkt al € 600.

Je bent gewend aan een bepaald uitgavenpatroon. Iedere maand komt er vrijwel hetzelfde bedrag binnen, je hebt je vaste lasten en vervolgens een budget voor je boodschappen en andere dingen. Als er dan een extra’tje binnenkomt, bijvoorbeeld vakantiegeld, een dertiende maand of onregelmatigheidstoeslag, boek dit extra geld dan direct over naar je spaarrekening. In je maandelijkse uitgaven zal je niet eens merken dat je extra geld hebt gekregen, maar je spaarrekening wordt er een stuk sneller van gevuld.


“Spaart u koopzegels?”, bij veel supermarkten wordt het gevraagd. En hoewel ik het altijd een beetje een gedoe vind om die zegeltjes nat te likken en in het boekje te plakken, levert het ongemerkt toch veel op! Je koopt 250 zegels voor € 0,10 per stuk. En na het inleveren ontvang je € 26,00. Dat is inderdaad maar € 1,00 winst. Maar de rente ligt hoger dan bij de gemiddelde bank. En daarnaast merk je door de kleine bedragen die je extra kwijt bent bij je weekboodschappen nauwelijks dat je spaart. Als het je vervolgens ook nog eens lukt om de volle boekjes op te sparen en maar 1 keer per jaar in te leveren, krijg je ineens een flinke smak met geld terug. Altijd leuk om te gebruiken voor een vakantie of bijvoorbeeld de feestdagen. Zonder dat je het door heb spaar je. Ik vindt het een hele goede mooie tip! Dit kan bij heel veel supermarkten (coop,ah, jumbo)

Stop iedere week je kleingeld in een spaarpot
Heb je aan het eind van de week van je weekbudget nog wat kleingeld over? Stop dit dan in een spaarpot. Je zal zien dat het totale bedrag al snel oploopt. Maak de spaarpot een keer per jaar open en stort het totale bedrag op je spaarrekening. Ik vind het zelf altijd een sport om zoveel mogelijk kleingeld over te houden aan het eind van de week, wat me nog creatiever laat omgaan met het weekbudget. Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen!

De vloekpot vullen
Deze tip werkt heel goed met tieners in huis. Iedereen die vloekt, stopt een bepaald bedrag in een pot. Dit kan € 0,20, € 0,50 of €1,00 zijn. Je zal zien dat het vloeken snel minder wordt en de pot zich vooral in het begin snel vult. Natuurlijk is het wel zo leuk om met het totale bedrag dan iets leuks met het gezin te doen, aangezien de kinderen er vast en zeker een groot deel van hebben bijgedragen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips van dingen sparen. En die zullen we allemaal met jullie delen op cblogt.nl vinden jullie dit interessant?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.