Handige tips van cblogt

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 09:00


Vandaag deelt cblogt handige tips voor het huishouden. Sommige weten de meeste al maar er zitten ook echt handige tussen. Ik ben zo mama die het af en toe op schrijft in een oude schrift en dan 6 jaar later tegen komt en denkt 'ey das handig' dus bij deze wil ik deze handige tips met jullie delen.

1. Bananenschil als zilverpoets
Lang niet iedereen heeft zilveren bestek, maar de meesten onder ons hebben wel mooie zilveren sieraden. Zilver verkleurt helaas na een tijdje. Bewaar je bananenschil en gebruik de binnenkant ervan om jouw zilveren waardevolle spullen weer helemaal glanzend te maken! Een bananenschil als zilverpoets, het werkt enorm goed.

 

2. Komkommerschil als anti-kras
Als een komkommer schilt, moet je even de schillen apart houden. Je kunt de schil namelijk gebruiken als anti-kras. Je verdwijnt in een handomdraai krassen van de muren en de tafels. Komkommerschillen werken ook heel goed tegen het beslaan van een spiegel tijdens het douchen. Wrijf van tevoren de spiegel in met de schil en voilà! Geen beslaging meer.3. Ketchup laat koper glimmen
Met de huidige trend van koperen interieur-accessoires is dit een goede budget-tip. De zuren in ketchup zorgen er namelijk voor dat dof geworden koper weer gaat glimmen. Doe wat ketchup op een schone doek, poets hetgeen dat weer moet glimmen en laat het een half uurtje intrekken. Klaar is kees.

 

4.Walnoten om houtkrassen te verwijderen
Haal een verse walnoot uit zijn schil en wrijf ermee op de plek waar de kras is op een houten object. Vervolgens strijk je er met je vinger overheen zodat de olie uit de noot nog beter intrekt. Wacht eventjes 5 minuten en haal dan vervolgens een droge poetsdoek over de behandelde kras heen.

 

5.Tafelzout voor rode wijnvlekken
Je moet bij deze tip zo snel mogelijk handelen. Zodra er rode wijn is geknoeid, dien je er direct tafelzout overheen te strooien om de wijn te absorberen en de schade te beperken. Dit werkt voornamelijk op vloerbedekking, banken en ander woontextiel dat ‘langzaam’ absorbeert. Heet water zou voldoende zijn om rode wijnvlekken uit katoen te verwijderen.6. Wit brood om scherven te rapen
Het is altijd lastig als glas in kleine scherven uiteen spat, want stoffer en blik pakt ze niet altijd goed mee. Met een vochtige witte boterham lukt dit wel! Dep met een snee witbrood op de vloer en voordat je het weet is al het glas verdwenen.

 

 

7. Maïsmeel absorbeert vetvlekken op textiel
Na een dag hard werken zit je lekker te smullen van een stuk pizza op de bank voor de televisie en per ongeluk druppelt er wat vet vanaf. Hopelijk heb je dan maïsmeel in de voorraadkast. Doe een handvol maïsmeel op de vetvlek en laat 15-20 minuten intrekken. Zuig het vervolgens weg met kruimeldief of stofzuiger en de vetvlek is grotendeels geabsorbeerd. Rest daarna nog om de plek waar de vlek zat met een doek af te nemen.

 

 

8. Coca-cola voor een schone toiletpot

We zien de laatste tijd gekke experimenten met cola, maar bij deze hebben we allemaal baat. Een schone toiletpot heb je in een handomdraai met een blikje cola. Giet het blikje goed leeg over de randen en laat een uurtje inwerken. Schuur er nog even overheen met de toiletborstel, spoel door en je hebt weer een schone pot.


9. Vlekken op de bank
Kinderen knoeien nogal eens op de bank. Het wondermiddel? Ossengalzeep! Het doet wonderen voor alle vlekken op de bank: melk, poep, groente/fruit. Zelfs chocolade gaat vaak uit de bank met ossengalzeep. Je kunt het kopen bij de drogist.

10.Frisse geur
De stofzuiger geeft vaak een muffe geur af. Dit kun je heel makkelijk verhelpen door voor je gaat stofzuigen even een beetje waspoeder op te zuigen. De frisse geur wordt vervolgens door heel je huis verspreid.

11.Vette vingers
Met kleine kinderen heb je vaak last van vette vingers. Om deze weg te halen kun je allesreiniger in een spuitflacon doen. Loop de vette vingers na met een doekje en je flacon, dan is alles zo weer schoon.

12. Gaspitten
De gaspitten worden vaak slecht schoon bij de normale schoonmaakbeurt van het fornuis. Een goed alternatief voor de gaspitten is het gebruiken van ‘brillo’ sponsjes. Heel voorzichtig wrijven en gegarandeerd dat ze daarna weer volop zullen glimmen.

13.Kalk in de badkamer
Heb je last van een douchecel of douchewand waar de kalk niet meer vanaf is te krijgen? Smeer het oppervlak in met glansspoelmiddel en laat dit tien minuten intrekken. Even afspoelen en je bent van alle kalk verlost.

14.Frisse was
Ruikt je wasmachine niet zo fris? Het ontkalken van de wasmachine helpt vaak tegen die geur. Doe een scheut (schoonmaak)azijn in het wasmiddelbakje en laat de wasmachine dan leeg op negentig graden draaien.

15. Theeaanslag
Theeaanslag in glazen en thermoskannen is moeilijk schoon te krijgen. Gebruik je water en zout dan zijn je glazen snel weer schoon. De thermoskan kun je even schudden met het water en zout. Voor glazen is een schuursponsje handig.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia
5 maanden geleden

Wat ben je heerlijk om te volgen elke ochtend 9.00 lees ik je blog heerlijk met een kopje koffie.

Ga zo door

Rachel
5 maanden geleden

Je geeft handige tips en je schrijft zo lekker.