Kinderfeestje o en nu?

Gepubliceerd op 18 februari 2020 om 09:00

Wanneer de kinderen naar de basisschool gaan, moet je er toch echt aan gaan geloven: kinderfeestjes. De een vindt het geweldig om te organiseren, een ander ligt er nachten wakker van. Rond rennende kinderen, de druk dat het leuk moét zijn en een zenuwachtig kind. Vaak maak je het voor jezelf veel moeilijker dan nodig is. Heb het met je kindje er over wat is leuk? Kinderen hebben ook vaak zelf leuke ideeën.

 

Maak een mooi plan, zet het op papier.
Het lijkt misschien heel logisch, maar toch gaat het hier vaak mis. Je hebt in je hoofd al een datum, maar de rest ‘komt nog wel’. Voor je het weet gaan er een aantal dagen of misschien wel weken voorbij en is datum ineens wel heel dichtbij. Zeker als je gebruik maakt van andermans diensten of een bezoek wil brengen aan een speelparadijs is op tijd beginnen een must. Het zou zonde zijn als er geen plek meer is en je iets heel nieuws moet gaan verzinnen. Bij goede voorbereiding hoort niet alleen een locatie regelen. Denk ook aan je huis zelf. In de meeste gevallen ontvang je de kinderen eerst bij je thuis. Zorg dat alles wat kapot kan gaan op een veilige plek staat en voorzie je telefoon van een screenprotector. Tijdens de dag is het leuk om foto’s te maken en evt door te sturen aan de ouders van de kindjes.

 

Je kind wil natuurlijk al zijn vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Wanneer er een feestje wordt gegeven lijkt je kind vaak ineens vriendjes met de hele klas. Dat zijn natuurlijk veel te veel kinderen. Ga daarom samen zitten en stel samen een lijstje op. Heb je van te voren bedacht dat je maximaal 6 kindjes uitnodigt? Houd je daar dan ook aan. Het aantal kinderen is ook afhankelijk van de activiteit. Blijf je de hele middag thuis en ga je knutselen? Dan kan het al snel erg druk worden. Zorg voor iemand die kan helpen of nodig niet teveel kinderen uit. Is je kind al wat ouder en geef je bijvoorbeeld een disco feest in de schuur? Dan kun je al wat meer kinderen uitnodigen of misschien zelfs wel de hele klas, mits je genoeg ogen en oren hebt om op te letten. De handige tip is wordt je kindje 4 doe 4 kindjes. Wordt je kindje 5 doe 5 kindjes. En natuurlijk tot een bepaalde hoogte.

 

. Informatie verzamelen van de ouders
Zijn de uitnodigingen verstuurd en weet je wie er allemaal komen? Vraag dan nog wat informatie op bij de ouders. Ga na of er niet een kindje is met een speciale allergie of check iedereen wel mee kan doen met de activiteit. Ga je bijvoorbeeld zwemmen? Vraag na of iedereen wel een zwemdiploma heeft. Ga je lang lopen of veel bewegen? Ga na of dat niemand een blessure heeft. Als je toch bezig bent met navraag doen, vraag dan direct het telefoonnummer van de ouders. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is fijn als je ouders direct kunt informeren.  Bij meerdere kindjes mee zorg dat er nog iemand met je mee gaat. Dus meer begeleiding.

 

Het is een leuke, maar vooral ook drukke dag. Kinderen kunnen al snel overprikkeld raken wat zich kan uiten in mega drukke kinderen, huilbuien en ruzie. Om dit te voorkomen is het slim om af en toe een rustmoment in te plannen. Las pauzes in zodat ze even rustig kunnen worden en wat kunnen drinken of speel een rustig spelletje tussendoor. Zo bewaak je de rust en blijft het een leuke dag voor iedereen. Houd ook goed de tijd in de gaten. Bedenk van tevoren hoe laat je begint met afronden. Worden de kinderen druk bedenk van te voren wat opties. Zoals spelletjes of liedjes zingen.

Afgelopen december hebben wij me dochtertjes kinderfeestje thuis gevierd. Vlak voor de kerst we hebben geknutseld. Schilderijtjes geschilderd in kerst zweer. Cakjes versierd met kerst deco. Liedjes gezongen ouderwetse spelletjes gedaan. En flink gesnoept en genoten. Het hoef niet duur te zijn. Alle decoratie bij hema vandaan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.