Altijd mama

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 12:00

Mama is altijd vroeg wakker en staat altijd vrolijk naast me bed. Ook al ze niet vrolijk is staat ze er toch. Mama wast/doucht me en kleed me aan. Zorgt dat ik er altijd goed uit ziet. Smeert me brood en zet me school tas klaar. Zorgt dat ik op tijd ben en brengt me naar school. Want mama is de beste. Wat zullen we nou zonder mama moeten. Vanaf nu komt er elke donderdag een nieuw blog serie online. Met mooie / verdrietige mama verhalen. Want wat zal je zonder mama moeten? C blogt heeft zelf natuurlijk veel mee gemaakt en wil graag ook aan jullie andere verhalen laten lezen.Waarbij kunnen we niet zonder mama?
Eigenlijk is het best hilarisch wat we soms allemaal doen, als je het eens achter elkaar zet. Laat ik eens een poging wagen met de dingen die ik zelf meemaak of van anderen heb gehoord, maar waarschijnlijk heb jij nog heel andere voorbeelden die er ook prachtig bij passen. Overigens zijn er heel veel die niet meer dan normaal zijn om te doen. Maar er zijn er bij…:

-Kinderen rondrijden naar alle clubjes en wedstrijden. O ja, er moet ook nog ergens tussendoor gegeten worden.
-Tot treurens toe woordjes overhoren tot je er zelf hor en dol van wordt.
Je kind helpen met ander huiswerk.
Het hele dorp doorfietsen om alle kinderen weer op te halen bij de vriendjes waar ze gingen spelen… en de vriendjes die bij jullie speelden naar huis te brengen want ja, die mama is aan het werk en de oppas wil het niet doen…
Vergeten lunch of boeken naar school brengen.
Je nachten doorbrengen in het bed van je peuter, omdat deze anders niet kan slapen.
Of je bed niet alleen met je man delen, maar ook met je kind.
Kindlief het huis uit? Natuurlijk verwacht hij of zij wel dat hij regelmatig gewoon thuis mag komen eten.
Alle rommel opruimen die de kids laten liggen. Niet erg als ze nog heel klein zijn, maar als ze eenmaal groter worden…
De spullen die ze kwijt zijn weer zien te vinden.
Niet goed genoeg zijn om je mening ergens over te geven, maar wel de therapeut moeten zijn als er iets toch fout is gegaan.
De eerste opvang bij liefdesverdriet.
Nog snel naar de winkel omdat iets op is wat kindlief echt graag eten wil.
Naar een andere winkel gaan dan anders omdat daar lekkerdere koekjes zijn.
En dan zwijgen we nog over het gewone huishoudelijke werk…
En dan zijn ze het huis uit…
Tot wanneer ‘hotel mama’ duurt? Nou, maak je borst maar nat, daar kom je niet meer vanaf! Tuurlijk, als ze eenmaal een eigen huis hebben en een relatie en alles erop en eraan, zal het minder worden. Maar kijk wat er gebeurt als er kleinkinderen om de hoek komen kijken. En of het nu is omdat beide ouders werken of dat het af en toe is omdat beide ouders samen er op uit willen: de ideale oppas is natuurlijk oma!

Wat doen we met ‘hotel mama’?
Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Zoals gezegd: respecteer je eigen grenzen en de eigen verantwoording van je kind. Maar alleen jij bepaalt wat je wel en niet normaal vindt om nog te doen! En dat geldt ook voor het oppassen. Want de ene oma zal er juist van smullen om zo vaak de kleinkinderen over de vloer te hebben, de ander wil haar vrijheid op andere manieren invullen of is gewoon zelf nog aan het werk. En het moet ook nog wel met je gezondheid samengaan. Helaas zie ik dat nog weleens gebeuren: kinderen die echt niet willen zien dat hun ouders de zorg voor de kleinkinderen wel zouden willen hebben maar gewoon niet meer zo veel of zo lang volhouden. Misschien moet je vooral hierin op je gevoel afgaan.

Natuurlijk is het geweldig om kinderen te hebben. Want niet iedereen kan kinderen krijgen. Van de kleine dingetjes kan ik zo genieten. Soms is het wel is stres van op tijd komen. Maar goed plannen dat kan elke mama toch wel?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.