Wat eten we vandaag?

Gepubliceerd op 29 februari 2020 om 08:00

Elke zaterdag deelt c blogt. Wat eten we vandaag? Die komt om 8:00 online. Misschien zo lekker recept dat je vandaag al weet wat je gaat maken.

Wat eten we vandaag? Zoet zure kip met noedels.

Wat hebben we nodig?

2 el arachideolie
320 g scharrelkipfiletblokjes
320 g Amsterdamse uitjes
700 g tomato frito
2 el gembersiroop
250 g eiernoedels
20 g verse selderij
600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Dit is voor 4 personen.

En hoe maken we dit? Stap voor stap zal ik het beschrijven.

stap voor stap koken

1)verhit  de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken maar vang het vocht op. Halveer de uien en voeg samen met het opgevangen vocht, de tomato frito en gembersiroop toe aan de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.

Kook ondertussen de noedels 5 min. Snijd ondertussen de selderij fijn.

Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de groente en ⅔ van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Giet de noedels af en meng door de groente.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de zoetzure kip erover. Bestrooi met de rest van de selderij.

Wat zit er in?
(per eenpersoonsportie)
energie580 kcal
eiwit30 g
koolhydraten76 g
vet16 g
waarvan verzadigd3 g
natrium1.480 mg
vezels 8 g

Heb je het gemaakt of staat het nog op je lijstje. Wat leuk! Deel het met ons.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.