Alles is veranderd

Gepubliceerd op 1 maart 2020 om 08:00

Laatste tijd is alles anders geweest. Ik heb een persoonlijke blog geschreven. Ik heb hem zelf nog net geen 200 keer nagelezen. Want de twijfel moeder kwam om de bocht kijken.

 

 

Wat heb ik vaak gedacht ‘schiet ik niet tekort in alle situaties?’ Als mama, blogger en/of vrouw van…Mijn lijf is niet meer het jonge energieke lijf van vroeger, toen alles nog eindeloos vol te houden was. Toen niets teveel was, alle dagen even spetterend waren en ik nog alles kon doen wat ik wilde. Draaide nergens wat voor om. Kinderen doen huishouden en daarna even een avonddienst od nachtdienst. 

Mijn ‘ik’ en mijn lijf hebben een compleet ander leven gekregen. Hoe doe ik dat als mama? En als echtgenote en blogger? Soms besef ik niet wat ik allemaal mee heb gemaakt. En snap ik niet waarom me lijf het heletijd opgeeft.

‘Mama wanneer word je weer beter?’
Mama waar is je haar? Mila weet niet beter dan dat ik beperkt ben, medicijnen slik en regelmatig naar het ziekenhuis moet. Het is voor haar zo ontzettend normaal en ze weet hoe ze er om mee moet gaan. Liefs praat ze er niet te veel over. Ze verwerkt dit op haar eigen manier. Als ze vragen heb stelt ze die wel hoor. Maar wilt er niet hele tijd mee geconfronteerd worden. Want mama blijft haar mama. Met haren zonder haren, mama is altijd lief en mooi en haar mama. En ja soms vindt ze me ook stom hihi. 

Ik hoef (nog) niets uit te leggen en ze heeft zich perfect aangepast aan wat mogelijk is en wat niet. Of ze daarom ook altijd zo makkelijk is geweest weet ik niet, maar vanaf de geboorte is ze altijd een heel makkelijk en rustig kindje geweest. Misschien gewoon geluk, misschien ook niet. Hoe dan ook: ze doet het fantastisch en komt niets tekort. Als ik even niet kan vraagt ze vaak of ze me moet helpen. Of ze iets voor me kan doen. Ze is erg behulpzaam.

Het gaat steeds beter en daar genieten wij van. Van kleine dingetjes wordt mila al vrolijk. Samen knutselen of een film kijken op de bank samen met papa en mama als kleine broer lig te slapen. Mila geniet lekker wat drinken er bij en het is gezellige middag. Samen een tekening maken of wat spelen met haar speelgoed. Samen met mama vindt ze dat harstikke leuk. 


En dan ben ik ook nog vrouw van. Een dankbare ‘vrouw van!’ Want ik had mij geen betere vent kunnen wensen dan het exemplaar waarmee ik nu ben getrouwd. Dit zeggen natuurlijk veel vrouwen.

En als laatst, iets wat ik de laatste jaren ook heb geleerd: leef! In een klap kan alles anders zijn. In een klap kan je wereld op ze kop staan. En weet je niet welke kant je op moet. Ik ben nu het juiste pad weer aan het volgen en heb gewonen van een vreselijke ziekte. Ik heb veel geleerd van alles om me heen. En ja ik ben er nog niet maar ben trots op me zelf en me mooie gezin.

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.