Ski vakantie met kinderen?

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 09:00

Vroege ging ik elk jaar op wintersport met me ouders. Een week lang skieen was echt heerlijk. Ik mis het best en lijk me heerlijk om te gaan met me gezin. Me man vindt dit heleemaal niets. Dus besloot ik om een blog er over te schrijven over hoe en wat en super leuke tips!

 

Ik hoor je denken: Een wintersport met kinderen? Hoezo is dat relaxed? Aan- en uitkleden, kou, jammerende kinderen, kinderen die niet willen skiën, natte kleding, gebroken armen en benen… Allemaal doemscenario’s schieten door je hoofd. Je raakt compleet in paniek.

 

Nummer 1 tip: Zoek een kindvriendelijk gebied uit

Dit vind ik wel de belangrijkste tip. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een ding: als de kinderen het naar hun zin hebben dan wordt het voor de ouders ook een topweek. Zijn ze te jong om te skiën, in sneeuw spelen is ook geweldig.

 

Tip 2: Zorg voor genoeg warme en droge kleding

Niks is zo frustrerend als natte handschoenen, thermokleding wat klam is of natte sokken. Zorg voor genoeg droge en schone kleding. Ik snap dat dit best een investering is maar er zijn genoeg winkels waar je goedkoop skikleding kunt kopen. Of koop het in de opruiming na het seizoen.  Thermokleding wordt ook bij de Hema, Action of Zeeman verkocht. Het vraagt misschien iets meer zoekwerk maar dan kun je hier geld op besparen.

 

Tip 3: Een goede accommodatie

Wintersport is wel een duurdere vakantie. Dat ben ik met je eens! Wij gingen vroeger met meerdere stellen en huurde een groot huis met ze alle. Dan verdeel je de kosten. Een feit is Tjechie is stukken goedkoper dan Oostenrijk.

 

 

Tip 4: Een goede skischool voor je kids

Als je gaat wintersporten met kinderen wil je ook dat ze leren skiën. Ik weet dat het heel belangrijk is om dit goed te leren. Ik sta zelf al heel lang op skies en is echt oefenen en het begrijpen.
Elke ski piste heeft een punt waar je een skileraar kan vinden. Terwel een ski school is niet leeftijd gebonden. Kan ook als je 50 ben.

 

 

Tip 5: Huur je skiuitrusting

Als je ouder ben en niet meer groeit is het een goede investering. Maar groeit je kind nog is het zonde van je geld. Want per lengte heb je verschillende skies nodig. Dus blijf je aan de gang. En dat is natuurlijk zonde van je geld. Huur ze en ze geven je goed advies. En de prijs valt best mee.

 

Wij gingen altijd naar Tjechie mooie ski gebieden en heerlijk eten. Het is een stuk goedkoper dan Oostenrijk. Je kan natuurlijk in een hotel maar je kan ook een huis huren dan kan je op verschillende sites vinden. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.