Leuk uitje voor 2020

Gepubliceerd op 4 maart 2020 om 08:00

Wat zijn nou leuke uitjes om te doen, bijvoorbeeld met een vriendin of je partner. Ik kwam deze tegen en het leek me zelf helemaal te gek. Me vriendinnen klaarde me natuurlijk voor gek. Dan deel ik het maar met jullie.  Tegenwoordig zijn deze best wel in en kom je het steeds meer tegen. Zelfs me dochter van vijf jaar is er gek van. Lees me leuke blog en misschien ben jij wel om.

 

Alpaca’s zijn rustgevend

Ben je gestrest en ben je aan een beetje rust toe? Bezoek dan wat alpaca’s. Deze dieren zijn erg rustig en goed om even bij te onthaasten. Ze maken ook nauwelijks geluid, want ze communiceren met elkaar door zachtjes te ‘hummen’. Goed dus om na een drukke werkweek even tot rust te komen bij deze lieve beestjes.

 

 Ze zien eruit om te knuffelen

Door hun heerlijke wollen vacht, zien alpaca’s eruit om te knuffelen. Al is het niet verstandig om dit ook daadwerkelijk te doen. Ze voelen zich namelijk bedreigd als je ze vastpakt. Maar aaien mag natuurlijk wel. Het is heerlijk om met ze te wandelen.

 

Wandelen met alpaca’s

Bij Alpacaboerderij Vorstenbosch in Bernheze (Noord-Brabant) kun je ook een wandeling met alpaca’s boeken. Je vertrekt met maximaal 9 alpaca’s en maximaal 20 personen voor een wandeling in de bossen van Natuurgebied de Maashorst. Ieder twee- of drietal krijgt een eigen alpaca om te begeleiden en je wandelt ongeveer 1,5 uur. Je leert tijdens de stop’s van de wandeling meer over de alpaca en hun karakter. Wat mij betreft is dit een geweldige activiteit om met een familiedag of een teamuitje te doen. Je heb een heerlijke dag en je bent samen met de alpaca opstap.

 

Hun vacht is te gebruiken voor veel dingen

De wollen vacht van de alpaca wordt één keer per jaar geschoren. En wist je dat je hun vacht kunt (laten) spinnen? Dan kun je makkelijk een sjaal of zelfs een trui breien. Ook kun je hun vacht gebruiken om een dekbed mee te vullen. Heerlijk warm! De alpaca’s vinden het vaak wenen als ze geschoren zijn.

 

Je kunt ze houden als huisdier

Er zijn steeds meer mensen die een alpaca als huisdier hebben. Grappig toch? Zelf moet ik er persoonlijk niet aan denken, maar ik heb dan ook geen grote tuin met veel gras. Een alpaca kun je kopen bij een goede fokker. En ook daar ben je bij deze boerderij op de juiste plek. Ben je dus verliefd geworden op de alpaca na je bezoek? Dan weet je wat je jezelf cadeau kunt geven. Of voor iemand anders als verjaardag cadeau.

 

Alpaca’s zijn gek op kinderen

Wist je dat alpaca’s kinderen veel leuker vinden dan volwassenen? Dat is ook wel logisch, omdat en volwassene vaak groter is dan de alpaca zelf en daardoor een beetje te intimiderend. Daarnaast zijn ze nieuwsgierig en dat maakt kinderen erg interessant voor ze. Het is dus zeker een goed idee om je kinderen mee te nemen naar een alpaca boerderij. De kinderen vinden het leuk en de alpaca’s ook. Super leuk uitje en een super leuke dag. Bij ons staat die zeker op het lijstje om het uit te gaan voeren. Alleen nu nog mensen vinden die met ons mee willen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.