Cornovirus erg dichtbij en nu?

Gepubliceerd op 7 maart 2020 om 00:00


Hoe ik mijzelf als moeder voorbereid op het Coronavirus. 


Het aantal met Corona besmette personen in Nederland stijgt gestaag. Hoewel ikzelf wel   in een risicogroep val, wil ik mijzelf als moeder van twee kindjes ook goed voorbereiden. Zo wil ik bijvoorbeeld niet misgrijpen in de supermarkten nadat deze zijn leeg gehamsterd. Of zonder vermaak thuis zitten als we in thuisquarantaine terecht komen. En nee ik koop niet alles leeg maar heb wel een plan in me hoofd. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik zorg dat ik belangrijke dingen in huis heb, neem de hygiënevoorschriften heel serieus en zorg voor de nodige vermaak. Ben je benieuwd hoe ik dit heb aangepakt? Lees dan gezellig mee!

 

Je leest steeds meer berichten over supermarkten die leegraken doordat mensen aan het hamsteren zijn geslagen. En ik moet je eerlijk bekennen – ik neig er ook erg na toe maar iets in me zegt '' komt goed ''. Wel heb ik belangrijke dingen in huis gehaald. Vriezer zit exstra brood in en exstra vlees en groentes. Ik zorg dat ik genoeg luiers doekjes en hygiënische spullen in huis heb. Soep blikken en dat soort dingen. Zo dat we een Aantal dagen wat te eten hebben. Genoeg schoon maak middelen in huis. Want ja je moet weg goed kunnen soppen.

 

Ik werk zelf in de zorg en daar zijn we altijd bezig met goed handen wassen. Want dat is super belangrijk. Zelf kregen we hier online een curcus voor. Toen dag ik jeetje maar nu denk ik super handig. Je weet er veel van en het is nu zo belangrijk. Op de website van het RIVM kwam ik diezelfde duidelijke handen was instructie tegen incl. afbeeldingen. Goed lezen en leren aan je kinderen is zeer zeker belangrijk.

 

Hoewel ik mijzelf niet zo snel zou gaan vervelen als ik in thuisquarantaine terecht kom, ik bedoel, ik zou het juist wel lekker vinden om eindelijk toe te komen aan die oneindige to-do-list. Toch zou ik ook mijn twee kinderen moeten vermaken voordat ze elkaar in de haren vliegen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je kinderen thuis te vermaken. Te beginnen met (het herontdekken van) hun eigen speelgoed en spelletjes. Heel de dag filmpjes kijken wordt je zo gek van. Gezeldschap spelletjes doen. Samen dingen uit zoeken wat niet meer gebruikt worden. Opruimen is ook fijn. Koekjes en cakejes bakken. Van alles kan er gedaan worden.

 

Laten we natuurlijk hopen dat we niets te pakken krijgen. Want voor mij gevoel komt het steeds dichter bij. Te dicht bij dus daarom schreef ik deze blog want je weet maar nooit. Zeker met kinderen die op school zitten en zelf in de zorg werken. Probeer niet te angstig te zijn. Zeker niet naar je kinderen toe!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.