Tips voor stedentrips van c blogt

Gepubliceerd op 8 maart 2020 om 09:00


Wij houden van reizen. Naar buitenland en dat doen we nog steeds. Een keer in het jaar gaan we 4 tot 5 dagen samen op stap en je raad het al. Naar buiteland voor dit jaar heb ik een mooi lijstje staan en die ga met jullie delen. Over een poosje zullen jullie zien waar ik ben geweest. Daar komt natuurlijk een mooie blog over.

 

 

1. Valencia, Spanje
Met een gemiddelde zomertemperatuur van 27 graden is deze stad aan de Costa Blanca het hele jaar door geschikt voor een zonnige stedentrip. Door Zoover is Valencia zelfs uitgeroepen tot beste stedentrip bestemming van 2018. Valencia staat bekend als de sinaasappelstad door de vele sinaasappelbomen die er goed kunnen groeien dankzij het zonnige klimaat. Mooi gebied om samen te genieten. Kan natuurijk ook met kinderen.


2. Alicante, Spanje
Voor de nummer twee blijven we nog even aan de Costa Blanca, namelijk Alicante. Deze Spaanse stad dankt net als Valencia het mooie weer aan de perfecte ligging langs de Spaanse zuidoostkust. De zon in combinatie met een verkoelende zeebries zorgt voor een ideale stedentrip temperatuur. Zelf ben ik hier vaker geweest maar genieten zal ik altijd.

3. Athene, Griekenland
Met een gemiddelde gemiddelde zomertemperatuur van 30 graden vinden we de Griekse hoofdstad op de derde plaats. Hoewel het in Athene vaak zonnig is, kun je met 30 graden waarschijnlijk wel wat beters bedenken dan rondstruinen over warme straatstenen. Bezoek Athene daarom het beste in het voor- of najaar. Verwacht trouwens geen brandschone en perfect gepolijste stad. Athene is combi van alles door elkaar maar daar door een prachtige stad. Om een mooie reis van te maken.

 

4. Málaga, Spanje
Mooi weer mooie stad. Málaga niet voor niets de hoofdstad van de Costa del Sol. Het mediterrane klimaat wat hier heerst kent lange, warme zomers en milde winters. Met een heerlijke zeebries is het hier goed toeven en daarom een geliefde bestemming voor een zonnige stedentrip in Europa. Van alles te zien en te bleven deze staat zeker hoog op me lijstje.

5. Sevilla, Spanje
Net als landgenoot Málaga, mag Sevilla zich gelukkig prijzen met maar liefst 3000 zonuren per jaar. Omdat Sevilla meer richting het binnenland ligt, heeft de verkoelende zeebries hier geen schijn van kans en komt de temperatuur in de zomermaanden regelmatig boven de 40 graden uit. Als je dit te warm vindt kan je misschien wat eerder gaan dan in de zomer.

 

6 Rome, Italië
De Italiaanse hoofdstad krijgt een mooie zesde plaats in de lijst. Met ongeveer 2500 zonuren per jaar, een gemiddelde zomertemperatuur van 27 graden en een zacht mediterraan klimaat zijn alle omstandigheden goed voor een stedentrip. In de zomermaanden kan het goed warm worden in Rome, maar dankzij de ligging aan de Middellandse Zee is dat eerder uitzondering dan regel. Wij zijn hier al eens geweest vlak voor de kerst toen hebben we heerlijk genoten. Maar in de zomer natuurlijk compleet anders.

 

Welke denk jij dat het gaat worden? Misschien helemaal niet deze op het lijstje. Want parijs lijk me ook gewoon weer helemaal geweldig. Wij zijn erg gek op Spanje en gaan in de zomer ook vaak naar Spanje. Van wat voor landen houden jullie?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.