Opstap met de kids

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 12:00

Op pad met je kleine ondeugende peuter. Een dagje vrij en je wilt op pad. Gaan dat lekker samen wat leuks doen. En nee het hoef niet altijd geld kosten. Ik vind het heerlijk om samen met de kids te doen. Haha als ze een goede bui hebben. In deze blog deel ik paar tips die wij graag doen. Tips die geen geld kosten maar sommige kosten wel wat. Lees maar snel en zet je spullen maar alvast klaar.

 

1. Kinderboerderij

Ik ben met onze kinderen ontelbare keren naar de kinderboerderij geweest. Niet alleen de kinderboerderij bij ons in de buurt, maar ook weleens verder weg. Daar waren dan weer veel nieuwe dingen te ontdekken. Veel kinderboerderijen organiseren ook allerlei activiteiten. Van het voeren van dieren tot ritjes op een pony. Kleine diertjes die geboren worden. Heerlijk om een aantal uren te vertoefen. Kap laarzen aan en gaan met die banaan.

 

2. Het bos

Als je me volgt weet je dat wij het heerlijk vinden om naar het bos te gaan. Ik ben zelf echt een buitenmens en kan daar enorm van genieten. De kinderen gelukkig ook! Toen ze kleiner waren, liepen we een klein rondje door het bos. Ze waren dan veel te druk met steentjes, takjes en blaadjes zoeken. Inmiddels leggen we langere afstanden af, heerlijk om lekker te bewegen en buiten te zijn. Super leuk om bladeren of iets anders te zoeken en daarna thuis iets moois van te maken.

 

3. Naar het theater

Soms denken we dat peuters echt nog te klein zijn voor het theater, maar er zijn door het hele land speciale voorstellingen voor de allerkleinsten. Denk aan voorstellingen met Brandweerman Sam, Dirk Scheele of de onbekendere voorstellingen die bijvoorbeeld gaan over sprookjes of waar kindjes leren over muziek. Je hoeft niet bang te zijn dat je kindje niet de hele voorstelling rustig blijft zitten, want dat is vaak met dit soort voorstellingen ook niet de bedoeling! De voorstellingen zijn vaak interactief, waardoor de kinderen lekker mee kunnen doen. Kijk bij het plaatselijke theater welke voorstellingen er de komende tijd zijn.
En nog een leuke tips vakantieveilingen heb je vaak kaartjes voor een leuk lief prijsje.

 

4. Zwemmen

Veel kleinere kinderen vinden het heerlijk om te "zwemmen" Lekker spelen in het peuterbadje en spetteren in het water. Vaak zijn er in de zwembaden speciale peuterochtenden waarbij je samen met je kindje kunt zwemmen. Maar je kunt ook kiezen voor het vrijzwemmen, dan installeer je jezelf en je kleintje bij het peuterbad en spelen maar! Ik vond het zelf altijd erg fijn om het zwemmen samen met een andere volwassene te doen, ook vooral omdat ik 2 peuters had en water natuurlijk wel gevaarlijk kan zijn! Maar ook met 1 kindje is het handig om iemand mee te nemen, als je even naar het toilet moet of even iets te eten of drinken haalt, dan is het ideaal als bijvoorbeeld opa of oma, of een lieve tante even op kan letten. 's ochtends is het vaak wat rustiger en kan je ultiem genieten met de kids.

 

5. Speeltuinen

Lekker naar buiten is altijd goed, het enige nadeel vind ik altijd dat je de dichtstbijzijnde speeltuinen op een gegeven moment wel hebt gezien. Ik ging vaak op de fiets een "speeltuintour" doen. Lekker een stukje fietsen en dan nieuwe speeltuinen ontdekken, daar zijn ze dan echt wel even zoet mee. Je heb natuurlijk ook binnen speeltuinen. Vindt het zelf minder want noem het snel een krijs paleis. Maar de kinderen maak je er zeer zeker blij mee. Vorige week zijn wij naar happy italy geweest. Kinderen gespeeld en wij heerlijk gezond geluncht.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.