Papa en mama gaan scheiden

Gepubliceerd op 8 maart 2020 om 19:00

Papa en mama gaan scheiden. Onze vaste gastblogger danielle deelt vandaag iets heftigs. Ik vindt het bijzonder dat ze deelt met ons allemaal. Vanaf nu zal danielle meer actief zijn op cblogt. 

 

 

Toen kwam daar de dag waarvan ik nooit verwacht had dat die zou komen. Mijn man wilde scheiden en dat kwam voor mij als een harde klap. Uit het niets was daar een ruzie, ik ging buiten een rondje lopen en toen ik terug kwam was hij weg met al z’n spullen. Daar zat ik dan. Huilend met onze twee jarige dochter. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waar is dit mis gegaan?

 

 

Gesprekken later kwamen we er achter dat we nog ontzettend veel van elkaar houden maar dat we gewoon niet samen kunnen zijn. Er is ontzettend veel gebeurd in de afgelopen vijf jaar en we zijn elkaar ergens kwijt geraakt. We weten wanneer dat gebeurd is. Je zou zeggen dan praat je er over toch? Getrouwd in voor en tegenspoed en daar vecht je voor. Helaas moet je dat wel samen willen en mijn man geeft aan dat hij er geen vertrouwen meer in heeft dat dit nog goed komt. De vier dagen weekend die hij had en hier was gingen goed maar niet dag en nacht en voor altijd. 

 

 

Dochterlief begon vragen te stellen en wat doe je dan? Ze is pas tweeëneenhalf jaar oud. Ze snapt niet wat wij besproken hebben en dus houden we vol dat papa elke week zes dagen weg is voor zijn werk. Dit pikt ze tot nu toe redelijk en de weekenden zijn leuk maar dit kan natuurlijk niet eeuwig duren. Ze ziet mijn verdriet maar snapt niet waarom, papa en mama slapen apart maar ze snapt niet waarom. Regelmatig vraagt ze ons een kus of een knuffel te geven aan elkaar. Dit is soms best ongemakkelijk en daarom zocht ik wat tips op. Ik kwam onder andere onderstaande tips tegen: 

 

Vertel je kind dat:

  • dat jullie niet meer van elkaar houden of niet meer verliefd zijn op elkaar
  • dat jullie elkaar te vaak verdrietig maken
  • of dat jullie te veel ruzie maken
  • of dat jullie het niet meer gezellig hebben samen

 

 

Allemaal leuk en aardig maar dit is dus geen van alle van toepassing.

 

We zijn nu bijna twee maanden na het besluit dat mijn man wilde scheiden. De scheiding is nog niet door, de mediator heeft zelfs niet terug gebeld. Het enige dat veranderd is, is dat m’n man zes dagen werkt, vier dagen thuis is en dan weer zes dagen werkt.. 

 

We hebben nu besloten te gaan kijken of wij elkaar nog terug kunnen vinden. Hoe we dit gaan doen en of het ooit nog goed komt? 

 

De tijd zal het leren maar ik duim heel hard. 

 

Liefs, Danielle 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne lopes
4 maanden geleden

Wat een mooie blog. Ik wil zeker meer van je lezen. En wat pas je mooi bij c blogt. Mooi team

Lisalinonline
4 maanden geleden

Lieve mama danielle.
Wat een topper en wat mooi geschreven
Jij kan dit.


En wat een leuk team jij en c blogt ik zeg samen meer idee├źn uit werken!

Liefs lisalinonline