Vriendenboekjes pret

Gepubliceerd op 15 maart 2020 om 08:00

Toen mijn dochter vier jaar werd en dus naar de kleuterklas ging, kreeg ik het ‘geniale’ plan om een vriendenboekje voor haar te kopen. Dat is leuk voor later enzo dacht ik bij mijzelf.
Niet wetende dat zo’n leuk, kleurig boekje, barstensvol met belangrijke levensvragen zit. Dan vraag ik aan me dochter wat moet ik hier neer zetten. Bijv wat is je lievelings kleur: de ene keer is het goud dan zwart dan geel of rood. Ja best ingewikkeld, in deze loeder moeder blog vertel ik er meer over. 

 


Het eerste vriendenboekje wat mijn dochter mee naar huis kreeg was een dik groot vrienden boekje. Wat half uit elkaar viel van dikheid. Hij was fel roze en er hadden al heel veel kindjes in geschreven gekleurd en geknutseld. Mijn dochter vondt dit helemaal geweldig en stond in de handen te klappen van geluk.

 

Wat er geschreven is interesseert de meeste kleuters echt geen biet. Dat is voor de moeders. Want ja… ik beken: ook ik heb alles gelezen. Dat doen wij ouders dus! Ik wil natuurlijk iets mooi's neer zetten maar ik geef toe ben echt niet zo goed hoor. Het licht ook aan me stemming of ik er in zin in heb. Laat ook vaak me dochter wat tekenen. Zo wordt het natuurlijk nog mooier dan het al was. Laatste keren krijg ik er zo veel mee dat ik soms denk. Hoooooo stop nu, waarom zo veel? Moet ik nu weer gaan schrijven.

 

De keerzijde van een vriendenboekje: als ik aan me dochter vraag wat moet ik hier neer zetten, geef ze vaak een ander antwoord dan 2 weken terug. Ik als geweldige loeder moeder heb iets op gevonden o ja. Eigenlijk gewoon slim want vindt dat raar staan. Ik heb een foto gemaakt van wat ik op heb geschreven als er dan weer een vriendenboekje uit de tas komt rollen dan pak ik even de foto er bij. (slim he)

 

Ik heb een aantal foto's uitgeprint van me dochter ( voorraadje) stickers in huis zo dat we lekker kunnen versieren. Hoe doen jullie dit allemaal? Ben ik de enige loeder moeder die dit helemaal geweldig vindt (ugughhh)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.