Papa of mama dag?

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 12:00

Laats zat ik in de hema wat te drinken met vrienden toen de vraag aan me werd gesteld: “wanneer heeft jou man papa dag? ''

 

Ik was verbaasd vond het een raar woord en wis ook niet wat ik moes zeggen. Ken je dat? En nu ik er over na denk, denk ik dat ik raar heb gereageerd.

 

Je bent toch altijd papa (of mama), ook al werk je vier dagen in de week en kruip je alleen op donderdag toevallig met je kleuter tussen de konijnen in de kinderboerderij? Ik werk twee keer in de maand in het weekend, heeft mijn man dan '' papa weekend ''. Nee ik snapte er niets van ben wel blond achtig van me zelf maar toch.

 

Natuurlijk ben je, als je eenmaal een kind op de wereld hebt gezet/in je gezin hebt opgenomen, iedere dag papa/mama. Dat niet iedereen die taak even serieus neemt is een ander verhaal. Maar over het algemeen: ja, lieve (werkende) papa’s en mama’s, jullie zijn iedere dag papa en mama. Snap daarom niet waar het zo woord genoemd. Of je bent een verhaal aan het vertellen dat je dagje weggaat en dan wordt er gereageerd '' o past je man dan op? '' Nee hij past niet want het zijn ze eigen kinderen.

 

Ik zit nu in de ziektewet maar als ik werk ben ik over dag veel thuis. Ik wordt dan op die dagen om half zeven wakker geknuffeld, om zeven uur sta ik liedjes te zingen boven een overvolle luier, om half acht vliegtuig ik een boterham met pindakaas de mond van mijn dochter in, dan kleed ik haar aan en rennen we rond kwart over 8 samen naar school. O ja heb dan ook nog een klein jongetje van 2 jaar bij me in de buggy. Als ze dan op school zit ben ik opgelucht en denk ik zo dat heb ik weer geflikt.

 

Als ik werk – mijn werkdagen – ben ik ook nog steeds mama. Ik ben dan vooral een #workingmom. Oftewel: ik denk altijd aan me frommels en stuur ik de oppas of papa een berichtje hoe het met ze gaat. En heb ik alles al klaar gelegd zo dat iedereen weet wat ze aan moeten of wat ze moeten eten. 24 uur per dag denk ik aan ze. Maar dat is oke want ik ben mama en ik ben gek op me schatjes.

 

Ik voel me niet schuldig over die werkdagen. Ik werkte fulltime voor ik mama werd en daarna vond ik dat hele carrière- gebeuren allemaal wat minder belangrijk. Toen ik me dochter kreeg ben ik 28 uur gaan werken. Dat deed ik met veel plezier alleen in de zorg is dat nog steeds een ding. Avonddiensten en nachtdiensten ja dat hoort er allemaal bij. Toen me zoon kwam ben ik 24 uur gaan werken en dat bevalt me prima en me gezin ook.

 

Veel mensen irriteren zich ook aan het woord, omdat het zogenaamd vanzelfsprekend moet zijn dat de papa a la 2020 minstens een dag in de week thuis is met de kids. Ik vind dat helemaal niet van zelf sprekend. Wat maak het nou uit wie wat doet. Papa werkt toch meer dan mama. En iedereen mag zelf weten wat ze willen en doen.

 

Er zijn een heleboel dingen die een ouder een ‘slechte’ vader of moeder maken, maar een ouder die fulltime werkt is dat echt niet zomaar. Ik vindt zelf fijn om mede te delen aan me kinderen dat werken goed is voor de toekomst. Want kom op geld heeft iedereen nodig. En als mama ook wat werkt kan je wat meer leuke dingen doen. En een ding ik ben echt geen geschikte huis vrouw krijg er al de kriebels van als ik er aan denk.

Fijne papa en mama dag lieverds#papa#mama#werken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne lopes
4 maanden geleden

Hele mooie blog en gewoon de waarheid. Een papa of mama past niet op hun eigen kinderen. Liefs