Hoe gaan we om met corona virus?

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 17:00

De hele wereld is in de greep van het nieuwe coronavirus oftewel Covid-19. Alle media berichten erover. In het begin dacht ik hallo doe is even rustig, voor de meeste Nederlanders is dat nu wel anders. Ondertussen raken er steeds meer mensen in ons land besmet met het coronavirus en dat maakt mensen bang. Want waar doe je goed aan?

 

Bang om besmet te worden met het coronavirus en bang dat de economie straks zal omvallen. De normaal zo nuchtere Nederlanders kopen nu de supermarkten leeg omdat er angst heerst. Ze hamsteren en ze gaan maar door. Ze luisteren niet naar Rutte.

 

Wat vind ik van de maatregelen
Ondertussen zijn er in Nederland maatregelen getroffen om verdere verspreiding tegen te gaan. Ik denk dat het goed is dat er maatregelen genomen worden. De scholen zijn sinds vandaag dicht. Restaurant en andere dingen zijn allemaal gesloten.

 

 

Net als mij hebben veel mensen er hun eigen gedachtes erover. Er zijn ook een hoop mensen die er niet voor gestudeerd hebben die het beter denken te weten dan het RIVM. Luister goed naar wat ze zeggen tot een bepaalde hoogte.

 

Zijn we bang voor het coronavirus?
Voor mijzelf kan ik daar heel duidelijk op antwoorden Nee, dat ben ik niet. Maar ik ben wel kwetsbaar. Dat wil niet zeggen dat ik het coronavirus onderschat. Want hoewel vooral oudere en mensen met een verzwakt immuunsysteem een risicogroep vormen kunnen dertigers er ook flink ziek van worden en op de intensive care belanden en in het ergste geval komen te overlijden. Hier moet ik niet aan denken.

 

Angst om ziek te worden heb ik niet. Ik bescherm me zelf en me gezin zeker. Omdat ik een verzwakt imuum systeem heb. En ik ben hier niet de enige in huis. Ik wil iedereen zeggen let goed op je zelf en op je gezin!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne lopes
4 maanden geleden

Let op jezelf kanjer