Planning

Gepubliceerd op 17 maart 2020 om 09:00

Hoe zag jullie eerste dag thuis eruit? Wij hebben een beetje aangerommeld. Maar we kunnen (helaas) niet drie weken lang doen alsof het weekend is. Vanuit school hebben de kinderen een leerprogramma voor thuis gekregen en ondertussen moeten we zelf ook doorwerken waar het kan. We zorgen dat er genoeg blogs kaar staan en gaan gewoon door met de samenwerkingen (zo ver het kan). Kregen veel vragen of we niet sochtends en savonds een blog kunnen plaatsen. We doen ons best, maar ik heb ook kindjes thuis zitten.

 

 

Een dagprogramma maken
Om het dagprogramma te laten slagen, is het belangrijk om de kinderen te betrekken bij het maken van de dagindeling. Bedenk samen welke activiteiten er allemaal op een dag gedaan kunnen worden. De basis dingen, zoals ontbijten en een fruitje eten, educatieve momenten – “Wat doe je allemaal op een schooldag?” – , beweging, frisse lucht, schermtijd, muziek, creativiteit, iets koken of bakken, spelletjes doen, en natuurlijk nog veel meer. Ons meisje is nog maar vijf jaar maar heeft wel en bepaalde structuur nodig. En die zal ik deze weken haar echt geven. Elke dag doen we wat voor haar school en vooral de dingen waar ze moeite mee heeft.

 

 

Buiten spelen kan van alles zijn. We hebben gisteren op marktplaats een speel huisje en glijbaan gekocht voor in de tuin. Omdat we niet willen dat ze in een grote speeltuin spelen met andere kinderen. Ze hebben elkaar en buiten spelen is erg belangrijk.

Ik zie hele schema's voorbij komen en ik ben misschien iets minder streng. Maar onze kids zijn nog maar 5 en 2. En ja ik doe zeker met der leren en oefenen.

 

7:30 Opstaan
8:30 Ontbijt
9:00 Naar buiten
10:30 samen iets leuks doen
12:00 Lunch
12:30 de jongste naar bed
13:00 samen met de oudste oefenen voor school
14:00 spelletjes doen met cijvers
15:00 kleine uit bed en wat snacken (gezond)
16:00 Zelf spelen
17:00 Schermtijd/avondeten
18:00 nog even oefenen voor school
18:40 douche en naar bed (ja onze kinderen willen vroeg naar bed)

 

Hoe ziet jouw dagindeling er nu uit?
Ik ben benieuwd of jullie thuis ook een beetje een vast ritme proberen te creëren en hoe jullie dat aanpakken? Papa werkt gewoon nog daarom doen we veel met mama. Mama werkt thuis.

 

En tot slot wil ik jullie ook nog even zeggen; Wees lief voor jezelf. Deze situatie is bizar en voor iedereen een uitdaging. Maar gelukkig is het ook tijdelijk. Ik vindt wel belangrijk om je kindjes het nieuws te laten zien en mee te geven wat er gebeurd tot een bepaalde hoogte natuurlijk. Ben benieuwd hoe jullie er mee om gaan!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.