Thuis zitten (corona)

Gepubliceerd op 19 maart 2020 om 18:00

 

In deze blog zal ik wat tips geven en vertel ik over wat wij allemaal doen. Inmiddels zitten er heel veel mensen in thuisquarantaine door het Coronavirus. Dit zal niemand ontgaan zijn en ik kan me voorstellen dat dit heel eenzaam kan voelen als je alleen bent. Zelf heb ik geen klachten, niemand van ons gezin. Maar toch blijven de kids en ik binnen. De kids in de tuin maar niet met andere mensen in aanraking. Maar wat te doen tijdens je thuisquarantaine? Ik heb een aantal haalbare en simpele tips op een rij. Ik denk dat dit ook wel hele simpele en haalbare tips zijn voor velen van ons. Een gratis proefles, spelletje Monopoly of een schoonmaak? Ik doe dingen waar ik normaal geen tijd voor heb of geen tijd voor neem.

 


Mocht je niet weten wat te doen tijdens thuisquarantaine, dan is opruimen en schoonmaken een goed ding. Je hebt immers meer tijd nu je thuis bent, ben (hoop ik) niet aan het rennen en vliegen en zo kun je daar de tijd voor nemen. Zie het gewoon als een lenteschoonmaak en zoek bijvoorbeeld je kleding uit. Of sop je keukenkastjes uit en deel het opnieuw in. Ik zoek alles uit wat we nog kunnen gebruiken. Ik maak wat meer schoon dan normaal.

 

Er is vast een klus in huis die je tijdens je thuisquarantaine kunt gaan doen. C blogt plaats zo vaak mogelijk een blog. Zo dat de thuis blijf mensen iets meer te lezen hebben.

 

CURSUS
Wat je ook kunt doen is beginnen met een (korte) cursus. Tijdens de thuisquarantaine heb je wellicht wat meer tijd om een cursus op te pakken. Online kun je je kennis verreiken op bepaalde manieren, maar LOI of NHI heeft ook korte cursussen beschikbaar, wel tegen betaling. Wist je dat je bij de LOI of NHI ook gratis proeflessen kunt aanvragen? Ik zou zeggen kijk daar rond en wie weet zie je een leuke cursus of zelfs een opleiding die je wilt gaan doen! Je kan een proef les nemen van 15 dagen. Ik vindt heerlijk om me in dingen te verdiepen en naar te kijken.

 

Tijdens een thuisquarantaine kun je natuurlijk ook spelletjes doen met elkaar. Vaak is dat ook nog eens super gezellig. Je hebt vast wel een spel kaarten in huis, good old Ganzenbord of Mens erger je niet. Ook Monopoly kan natuurlijk niet ontbreken en maakt het misschien net even spannender. Ook zijn wij flink aan het knutselen. We doen voor de opa's en oma's een kunst werk maken. Maar ook voor mijn werk waar de ouderen nu wat vaker alleen zijn. We knutselen voor eenzame mensen. Dit vindt ik een goed idee en zo breng je ook iets goed mee aan je kinderen.

 

Tijdens onze eerste blog hebben jullie ook gezien dat we een schema hebben. Wel ben ik hier wat minder streng in. Maar toch zitten we aan school werk. Ook spelen we heerlijk in de tuin en genieten we ondanks alles om ons heen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.