Corona ap (*)

Gepubliceerd op 19 maart 2020 om 13:51

Ik vindt het best moeilijk om hier mee om te gaan. Rustig blijven en aan hygiëne denken. Maar wat doe je als je klachten heb zoals hoesten en koorts zijn slechts een paar symptomen van het coronavirus. Heb jij bepaalde klachten en wil je weten of dit symptomen zijn van het virus? Je kan google afstruinen en natuurlijk de dokter bellen maar er is nog iets handiger.. Een ap. In deze blog verteld cblogt hier over en op mijn telefoon is die te vinden.

 

 

Het OLVG (Amsterdams ziekenhuis) lanceert een app voor mensen die vermoeden dat ze het coronavirus hebben. Met de app kun je symptomen en temperatuur bijhouden. Om te checken of dit dus lijkt op echte duidelijke corona symptomen kijken 24 medisch deskundigen mee. Als zij vinden dat de patiënt te veel symptomen heeft die lijken op corona, word je uitgenodigd voor verder onderzoek.

 


Ongerustheid wegnemen
De app moet ervoor zorgen dat mensen minder snel ongerust zijn en dat de werkdruk op huisartsen wat minder wordt. Longarts Paul Bresser zegt dat mensen 'krankzinnig ongerust zijn.' De app valt erg in smaak en is na één dag al 6000 keer door de Amsterdammers gedownload. Het RIVM hoopt dat 100.00 mensen uiteindelijk de app gaan gebruiken.
Zo krijgen huisarsten en spoedhulpen het minder druk. Want je kan ook gewoon verkouden zijn. Lees je zelf eerst goed in. Daarom besloot ik om deze ap te delen met jullie.

Je kan de app hier downloaden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.