Elk nadeel heeft zijn voordeel. (GASTBLOG : melissa)

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 20:00

Elk nadeel heeft zijn voordeel. 

 

Een beroemde uitspraak van voetbal-legende Johan Cruijff, waarmee je elke rotsituatie kunt omdraaien naar iets positiefs.

 

Al enkele weken was ik bezig met een huis, en als mij dit ging lukken dan zou ik samen met mijn kinderen naar een totaal andere provincie verhuizen. Hartstikke spannend natuurlijk! Eerst duimen dat je bij de eerste 10 hoort, een bezichtiging en uiteindelijk een gesprek met de bewonerscommissie. De weken kropen voorbij, wachtend naast mijn telefoon op een definitieve beslissing. Ik mailde en belde er zelf achteraan, maar degene die er over gingen waren uiteraard niet te bereiken. Meerdere terugbelafspraken, 0 keer gebeld.Tot afgelopen maandag! Het verlossende telefoontje. Ik was de gelukkige die de woning zou krijgen! Ik stond te juichen in de keuken met de man van de woningbouw nog aan de lijn. Hier had ik slapeloze nachten van gehad, en nu ging het dan eindelijk gebeuren! Er was alleen 1 dingetje.. De sleuteloverdracht konden we nog niet inplannen ivm de Corona uitbraak. De woningbouw is deze week dicht, en hoe het aankomende weken zal gaan lopen is nog te bezien. In het ergste geval krijg ik de sleutel pas na 6 april, met een beetje mazzel volgende week. Het kan dus nog alle kanten op.’s Avonds begon de realiteit binnen te dringen. Wat ik allemaal moet gaan regelen. De scholen van de kinderen. Shit, alles is natuurlijk dicht… En ik moet geen 1 school zoeken, maar 2! En dan maar hopen dat ze ook nog eens plek hebben zo midden in het schooljaar. Zouden ze nu nog wel reageren? En hoe zit het dan met de overdracht? En een afscheid is ook wel wenselijk.. Gaat dat nog wel lukken?
Mensen die helpen met verhuizen.. Iedereen zit thuis, kan een voordeel zijn maar dat is natuurlijk niet voor niets! En hoe kan je tijdens verhuizen nou in hemelsnaam die 1,5 meter afstand blijven behouden?! ‘DOZEN, shit ik moet ook dozen kopen! Straks gaan alle winkels op slot en kan ik mijn spullen niet eens inpakken!’ Ik ben gelijk begonnen met het maken van een lijst, om een beetje overzicht te maken. De eerste mails gingen die avond de deur uit. Scholen en sportclubjes laten weten dat we zouden gaan verhuizen, en nieuwe scholen aanschrijven.
De volgende ochtend gelijk bij de Action voor de deur voor verhuisdozen. Er zijn mensen die op dit moment vechten om wc-papier, en ik had alleen maar oog voor die dozen. (haha)

 

 

Ik ben nu 3 dagen verder, en de helft van mijn huis staat in dozen. Ik heb denk ik al 10 zakken met troep/spul wat ik niet ga meeverhuizen in de container gegooid en 4 tassen met dvd’s en boeken aan mijn buren gegeven. Heb voor beiden kinderen een school geregeld, en na 6 april word alles in gang gezet met kennismaken e.d. Een verhuisbedrijf is geregeld.
Is het makkelijk als je ook nog eens moet ondersteunen bij het thuisonderwijs van de kinderen? Nee. Ben ik doodmoe aan het einde van de dag? JA.Het voordeel van deze hele Corona toestand?

Ik heb zometeen mijn huis al ready voor de verhuizing, en zodra ik de sleutel heb en voor die woning ook huur moet gaan betalen, kan ik haast gelijk over! Het geeft me net even wat meer tijd, zonder dat ik er extra kosten aan heb.
Verplicht thuiszitten is in mijn geval zo vervelend nog niet ๐Ÿ˜‰. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Oma willy
4 maanden geleden

Heel veel geluk en succes in jullie nieuwe huis.

Melissa Wijnstra
4 maanden geleden

Dankuwel lieve oma ๐ŸŒบ

Katja
4 maanden geleden

Je hebt al meerdere keren bewezen dat je een powervrouw bent dus dit ga je ook gewoon ff fiksen๐Ÿ˜˜

Melissa Wijnstra
4 maanden geleden

Dankjewel Boa ๐Ÿ™๐Ÿผ Gaat zeker goedkomen, even doorbijten ๐Ÿ’ช๐Ÿผ

Willeke
4 maanden geleden

Goed bezig Melis....
Super blij voor jou en de kids
Spannende tijden
Heel veel geluk๐Ÿ€

Melissa Wijnstra
4 maanden geleden

Dankjewel ๐Ÿฅฐ

Michel en Von
4 maanden geleden

Succes Melis met nummer 14 als leidraad gaat het altijd lukken ๐Ÿ˜˜ ,

Melissa Wijnstra
4 maanden geleden

Aaahwww ๐ŸŒบ Jaa inderdaad! Altijd positief blijven