Ik ben jarig tijdens corona-virus en nu?

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 12:30

Verjaardag of kinderfeestje uitstellen vanwege corona virus? Pffff wat gemeen!
Er zijn veel mensen jarig in deze periode, Joepie! Maar Covid-19 komt even roet in het eten gooien. Verschillende artsen, virologen en andere deskundigen verzoeken de bevolking om thuis te blijven en sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden. Een verjaardag zonder bezoek klinkt wel wat eenzaam… maar de maatregelen zijn er niet voor niets! In deze blog van cblogt deel ik leuke tips om het toch beetje special te maken zonder visite.

 

Bijna elke dag komen er wel weer regeltjes en voorzorgsmaatregelen bij om het virusverloop te verlangzamen, zodat er voldoende capaciteit op de IC blijft om de hele zieke mensen op te vangen. Dat betekent dat het geplande feest, met een huiskamer vol bezoek, helaas niet door kan gaan. Zeker voor kinderen is dit erg teleurstellend. Kinderen zijn hier erg verdrietig om. Volwassenen gaan hier natuurlijk anders mee om.

 

Als alternatief zou je het feest naar de zomer kunnen plaatsen zodra de toestand weer een beetje in orde is. Maak je er meteen een leuk tuinfeestje van met slingers, barbecue buffet en hoop muziek. Maar dan gaan er allemaal vragen door me hoofd. Is het dan al over? Maar dan ben ik toch helemaal niet jarig meer..

 


Het zijn rare en onzekere tijden waar we nu in zitten en we moeten proberen er maar het beste van te maken. Dat betekent natuurlijk niet dat je een kinderverjaardag of een verjaardag van een volwassene vanwege het corona virus onopgemerkt voorbij hoeft laten te gaan. In deze blog deel ik tips en tricks.

 

Bestel cadeautjes online en laat ze direct afleveren bij de jarige. Dat kan maar je kan hem ook zelf voor de deur leggen en op afstand samen het kado uit pakken. Laat zien dat je aan die gene denk zelf in deze tijden. 

 

Zing een verjaardags lied als je aan het video bellen ben. Zo laat je de gene weten dat je aan hem of haar denkt. Zet een leuk muziekje op van youtube en zing mee. Pak een ballon er bij en zet een feest muts op en laat zien dat je op gepaste afstand ook feest kan vieren. 

 

Vraag familie of vrienden om kaarten te sturen
Een kaartje sturen klinkt misschien wat ouderwets maar werkt eigenlijk als een soort opkikker. Laat je kinderen de kaart mooie versieren en maak der een vrolijk feest van. 

 

Taart laten bezorgen
Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart. Bestel via hema een leuke taart en zet hem voor de deur. Teken de doos mooi in en laat zien dat je aan de gene denk.

 


Zit je met het gezin in quarantaine? Dan is het gezellig om samen een verjaardagsontbijtje klaar te maken. Met confetti en serpentine kun je de tafel versieren of breng de jarige een zelfgemaakt ontbijt op bed. Dat is nog eens leuk wakker worden! Het best moeilijk in deze tijd maar je moet er wat van maken.

 

Is je kind jarig in deze tijd, laat je kind gewoon de traktatie langs brengen. Met de auto en versier de auto mooi. Traktatie auto, leg de traktatie voor de deur en bel aan. Ren daarna naar een gepaste afstand en laat weten dit is voor me verjaardag. Dit is leuk voor je kind zelf maar ook voor de andere kinderen. Maak van deze tijd iets specials.

 

Zo kan ik wel even door gaan, heel me hoofd zit vol met leuke ideeën. Onze kleine is 18 mei jarig en me man 24 april. Stiekem hoop ik dat dan alles onder controle is. Maar ik denk zelf dat het nog lang kan duren. Want niet iedereen luistert naar de regels.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.