Mama momentjes

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 09:00

Eerlijk is eerlijk het moederschap, of anders gezegd, het ouderschap is ook best zwaar. En dat maakt niet uit of je één of tien kinderen hebt, voor iedereens is het soms even zwaar. Alle mama’s (en papa’s) hebben somt toch echt even tijd nodig om bij te tanken. Dan kan je er weer tegenaan en dat redt je echt niet alleen met die vijf minuten privé op de wc, als je daar al alleen kan zitten. Ik ben niet vaak alleen (ja op me werk haha). En ik besloot om er een blog over te schrijven. Want tijd voor jezelf heeft iedereen nodig toch?

 

Laat ik beginnen met vriendschappen. Ik merk dat die door de jaren heen anders zijn geworden. Waar ik zonder kinderen bijna altijd kon gaan en staan waar ik wilde, moet ik nu wel echt rekening houden met manlief en de kinderen. Ook is het moeilijk te plannen. En een ding wat ik geleerd heb : vriendschap moet van twee kanten komen. De echte vriendinnen vinden het ook leuk om met de kids af te spreken. En savonds is een filmpje te pakken.

 

Ik heb door de weeks altijd een routine. En daar ben ik helemaal aangewend. Ik doe overdag zo veel mogelijk in het huis. Als de kinderen dan op bed liggen wil ik niet alleen maar bezig zijn met het huishouden en alles wat daarbij hoort. Dan neem ik ook gewoon echt even tijd om op te laden. Dat kan heel eenvoudig zijn met een lekkere warme douche of een warm bad zijn. Ook een avondje op de bank met een goede serie samen met de man is heerlijk Bloggen is voor mij een hobby niet mijn werk. Creatief bezig zijn is ook een heerlijk moment voor mezelf. Ik zorg dat er elke dag een blog klaar staat.


 

Ook tijd met manlief
Naast tijd voor mezelf, vind ik ook tijd met mijn man heel belangrijk. Samen uit eten of een feestje. Ook een nachtje weg plannen we jaarlijks in. Even los van het ouderschap. Dingen bespreken waar we thuis niet altijd aan toe komen, omdat je daar toch altijd even bezig bent met iets. Sneller afgeleid. Soms bekruipt me het gevoel dat we dat nog te weinig doen samen. Even loskoppelen van de dagelijkse sleur. Ik vindt het al heerlijk om even samen te zijn en geniet al van kleine dingen.

 

 

Mini me-time momentjes
Ook heb ik mini me-time momentjes. Hoe ik die maak? Als ik gewerkt heb, heb ik altijd even voor mezelf. Even een boodschapje halen even naar de kruitvat. Dat zonder kinderen ja raar he maar daar geniet ik van. Alvast avond eten klaar zetten en wat op ruimen. En daarna onder de douche springen en me zelf een maskertje op doen. Ja dit is echt momenten waar ik zo van geniet.
Sinds ik mama ben geniet ik hier zo van.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.