Tips van cblogt

Gepubliceerd op 26 maart 2020 om 11:00

Wanneer je meer klanten wilt krijgen via Google,  zijn er enkele dingen die je kunt doen om hoger in de zoekresultaten te komen. Misschien heb je wel eens gehoord van SEO en schrikt het je af, maar in dit blog geef ik je een aantal handvatten die jij kunt toepassen op je blog of website.
In deze blog zal ik je wat meer over vertellen en wat tips over geven. Dit tips werken heel goed en is ook makelijk te doen.

 

 

Een groot deel van de webshops heeft eigenlijk veel te weinig tekst op zijn website staan. Op de homepage staat misschien alleen een tekstje over jezelf, maar eigenlijk vertel je daar niet wat je verkoopt. De categorieën zijn of leeg of er staan in twee zinnen heel kort wat voor producten je hebt. Besef je alleen wel dat wanneer je dit ook op jouw webshop hebt staan, dat Google eigenlijk helemaal niet weet wat je nou eigenlijk verkoopt. Ja je hebt producten met een titel misschien een productomschrijving, maar meer eigenlijk niet. Dus om hoger in Google te komen, is het vullen van je webshop met tekst waarin je verteld wat je verkoopt een van je eerste stappen. Meer tekst en uitleg geven is belangrijk en geeft je extra punten.

 

 

Zorg voor unieke productteksten
Misschien herken je dit wel, je moet even snel wat producten online zetten en gebruikt daarom even snel dezelfde tekst. Niet heel slim, want Google ziet dit als dubbele content. Google geeft voorrang aan webshops die unieke en eigen content hebben, dus door gebruik te maken van dubbele content van jezelf of van de leverancier krijg je eigenlijk strafpunten. Deze strafpunten kun je enkel oplossen door er voor te zorgen dat al je producten een unieke product tekst heeft. Zorg voor een goede tekst en niet de zelfde. Probeer dingen niet af te raffelen maar goed te doen.

 

 

Beantwoord de vragen van je klant
Verkoop je een product waar mensen vragen over kunnen hebben. Bijvoorbeeld hoe je het product gebruikt of hoe je het was? Dan is het een goed idee om pagina’s of een blog op je webshop te plaatsen, waar je deze vragen gaat beantwoorden. Consumenten zoeken namelijk steeds meer met hele zinnen en vragen en wanneer jij deze beantwoordt, zal Google jou sneller laten zien in de zoekresultaten. Zorg dat je producten goed zichtbaar zijn. Een blog geeft altijd extra punten. Natuurlijk kan je door bloggers wat op laten zetten. Maar een blog op je eigen webshop dat is helemaal goals. Dat levert exstra punten op. Zorg ook dat mensen die besteld hebben en te vreden zijn. Een review kunnen plaatsen over jou website of product.

 

 

En wat nog een leuke tip is : deel je website of blog vaak. Er zijn speciale Facebook groepen om reclame te maken. Deze helpen goed en geeft je ook exstra punten. Ik maakte hier zeker veel gebruik van en dat doe ik nog steeds. Heb jij ook leuke tips of punten altijd leuk als je die wil delen met ons.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne lopes
3 maanden geleden

Heerlijke blogs gewoon even wat anders dan corona. Daarom zo fan van je!