Beren jacht.

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 08:00

Berenjacht in Nederland! |
Je hebt het misschien al voorbij zien komen op social media: de berenjacht. Ik vertel je alles over de berenjacht die de afgelopen dagen razend populair is geworden in Nederland. Ja ik vindt het echt super grappig, daarom besloot ik om er een blog over te schrijven.

 

Wat is de berenjacht en waar komt het vandaan?
De berenjacht is een initiatief om kinderen af te leiden van het Coronavirus en is geïnspireerd op het in 1995 verschenen prentenboek “Wij gaan op berenjacht”. In het boek gaat een vader met zijn vier kinderen op berenjacht en tijdens deze jacht beleven ze allerlei spannende avonturen. De kindjes hadden wat te doen en werden afgeleid. Van de hele situatie omtrent het corona virus.

 

Het idee voor deze jacht is eigenlijk heel eenvoudig: mensen zetten een beer voor het raam en als jij met je kind(eren) een blokje om gaat kun je samen met hen op zoek naar de beren in de vensterbanken in de buurt. Vervolgens turf je met elkaar hoeveel beren jullie hebben gezien. Dat kan van 5 tot heel veel beren zijn. Ik heb zelf al even in de buurt gekeken en hier was het niet heel groot.

 

De berenjacht is in Nederland een heel nieuw begrip en toch zijn we nu massaal op zoek naar knuffelberen. Dat hebben we te danken aan Nina, de oprichter van de Facebookpagina “Wij gaan op berenjacht“. De zus van Nina woont in Australië en daar is het een groot ding. Nina besloot om dit met heel nederland te delen. En het werd al snel heel groot. Veel mensen waren geïnteresseerd en besloten om mee te doen. Er zijn nog veel meer facebook groepen aan gemaakt. En ook zie je het op andere manieren voorbij komen.

 

Hoe kun je zelf meedoen?
Oké, we weten nu wat de jacht precies inhoudt, maar hoe kun je meedoen? Het is heel erg simpel: zet een knuffelbeer in de vensterbank. Een kleine of grote als het maar op een beer lijk. Woon je niet een beneden woning. Geef het dan aan bij de beneden deur dat er boven een beer voor het raam staat. Of zet hem beneden neer als dat kan en mag. Nu kun je wachten tot kinderen voorbij lopen en de beer zien, maar je kunt ook laten weten dat je meedoet. Dit doe je door je beer aan te melden via een document op Google Maps. Wat gaaf! Ja wij zijn enthousiast. Zo hebben de kinderen toch iets te doen. En hebben ze gelijk frisse lucht. 

Is het wel verstandig om mee te doen aan de berenjacht?
Naast alle positieve berichten, zijn er ook tegengeluiden. Is het namelijk wel verstandig om nu met je kinderen op jacht te gaan? Ik denk dat veel mensen dit afvragen. Ik weet wel dat je gewoon op jezelf moet letten. Geef het je geen goed gevoel. Dan doe je het niet. Ga je het wel doen, niemand heeft de zelfde route dus de drukte zal mee vallen. Kijk naar een goed tijdstip. Hou 1.5 meter afstand, raak geen dingen aan. Als je thuis kom lekker je handen wassen en ontsmeten. Dus zolang we ons aan de regels houden is de berenjacht voor iedereen leuk.

 

Laat me weten of jullie mee hebben gedaan en of er een beer voor het raam staat!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.