Leuke dingen om nu thuis te doen. (deel1)

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 18:00

Verveelt je kind zich, of ben je op zoek naar een leuk idee? Net weer eens wat anders dan anders. Vaak doe je het zelfde en ben je op zoek naar nieuwe tips. In deze blog geef ik weer leuke tips. Als we dingen met elkaar delen, dan vervelen we ons nooit. Daarom schrijf ik deze blog om leuke dingen met jullie te delen.

 

Een tent in de woonkamer
Maak van een paar oude dekens of lakens een tent in de woonkamer. Dat geeft ze uren speelplezier. Maak er een bepaalde zweer in. Lekker picknicken in de tent. Muziekje aan en lekker genieten met elkaar.

Wie maakt de hoogste toren?
Je kinderen hebben vast wel iets van blokken in hun speelgoedkist of kast. Bouw hiermee een zo hoog mogelijke toren net zolang tot deze omvalt. Je kan hier grote lol in hebben met elkaar.

Een kussengevecht
Even stoeien en plezier maken en een kussengevecht houden. Natuurlijk wel lief dat er geen blauwe komen.

Hints of gebarenspel
Ook een leuke bezigheid voor de kinderen. Laat ze in gebaren iets uitbeelden wat de anderen in het gezin moeten raden. Dit op een kinderlijke manier.

Maak een puzzel
Puzzelen daar ben je meestal wel even zoet mee. Zoek wel een puzzel uit die past bij de leeftijdscategorie van je kind. Ga dit met elkaar maken en geniet van elkaar.

Probeer de ballonnen in de wasmand te krijgen
Zet een wasmand in het midden van de keuken of woonkamer. Blaas een paar ballonnen op en laat de kinderen proberen om (door middel van tegen de ballon slaan) ze in de wasmand te krijgen.

Een leuk sokkenspel
Dit spel kun je doen terwijl je ondertussen de was aan het opvouwen bent. Zet een lege wasmand in de kamer. De bedoeling is dat de kinderen de sokken bij elkaar zoeken uit de was. Deze bij elkaar vouwen en dan van afstand proberen in de lege wasmand te gooien. Handig voor mama (tip).

Tijd voor stoelendans
Schuif de tafel aan de kant, pak een paar stoelen, zorg voor muziek, en je kunt beginnen met een stoelendans. Dit kan je wel een poosje doen!

Met tape een complete autoweg op de vloer maken
Gebruik hiervoor wit schilderstape van papier dat geeft verder geen beschadigingen aan je vloer. Maak een mooie autobaan waar je kind met zijn speelgoedauto’s kan spelen. Dit is hier een groot succes!

Van een grote kartonnen doos een speelhuisje maken
Met een heel grote doos kun je heel snel een leuk speelhuisje maken. Met stift kan je het huisje versieren.

Ik ga op vakantie en ik neem mee
Een leuk spel om met je zoon of dochter het geheugen te testen. De eerste noemt iets op. Bijvoorbeeld koffer en de tweede moet dan eerst het woord koffer herhalen en dan zelf iets toevoegen. Zo ga je verder tot je het echt niet meer weet. (vooral leuk in deze tijd we niet op vakantie kunnen).

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is ….GOUD!
Dit kun je wellicht goed combineren met als je thuis aan het werk bent. Even een spelletje ik zie ik zie wat jij niet ziet. Je noemt een kleur van een voorwerp en je zoon of dochter moet raden welk voorwerp het is. Zo ben je bezig en heb je even afleiding.

Bingo spelen
Maak een bingokaart met dingen die in en om het huis te vinden zijn. Bijv. een vogel in de tuin of een auto die voorbijrijdt. Zien ze één van die dingen dan kunnen ze die doorstrepen op de bingokaart. Een soort autobingo maar dan voor thuis. Er zit dan ook gelijk een knutsel moment bij. Hier was het geen succes zijn ze iets te jong. Maar met wat oudere kindjes zeker leuk!

Een kleurplaat mooi inkleuren
Geef de kids een kleurplaat en wat kleurpotloden of stiften. Dit is natuurlijk voor nu heel leuk, er zitten veel ouderen mensen alleen. Denk aan het bejaarde huis in de buurt of aan de buurvrouw die altijd alleen is.

Van deze blog heb ik ook nog een deel twee die komt deze week ook online. Heb het even verdeeld, omdat het erg lang werd. Zo veel leuke dingen in me hoofd!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.