Doe ik opvoeden wel goed?

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 18:00

Ouder zijn is niet altijd een makelijke taak. We zitten allemaal wel is met onze handen in onze haar. En heb je alleen maar ruzie met je partner, omdat jullie het niet met elkaar eens zijn. Op dat moment voel je, je een loeder moeder. Wees eerlijk dit heeft iedereen wel eens toch? We komen allemaal op verschillende punten dat je het moeilijk vindt. En dat je dit wil delen met vriendinnen een hoop bitterballen en 4 liter wijn.

 

Ja ik ben eerlijk ik heb dit ook, best wel vaak zelfs. Onze kindjes zijn schatjes maar we hebben ook puntjes wat ik moeilijk vindt. Wilde daar een weg in vinden maar dat lukte me niet. Wat ik percies bedoel in bepaalde punten.

 

-wanneer moet je een kindje straf geven?
-wat is een juiste straf?
-hoe moet ik bepaalde dingen aan pakken?

 

Soms was ik even de weg kwijt. En vroeg ik me af of ik het wel goed deed. Tot ik in gesprek kwam met academie petitbelle (Rianne de vries). Zei geeft een mini opvoed curcus. Je zal denken ' ja hallo zo erg is het niet' inderdaad daarvoor besloot ik de uitdaging aan te gaan. Dit is een 4 weken curcus. Je krijgt elke week een opdracht opgestuurd. Stap voor stap leer je wat bewust zijn opvoeden is. Je gaat anders denken over bepaalde dingen. Je krijgt een ander inzicht. Ik ben totaal niet weg van dit soort dingen. Maar ik was na de eerste week al helemaal verkocht.

 

De eerste week ga je Kijken naar jouw basis. Ik ga natuurlijk niet te veel vertellen, want dan is al het mooie er vanaf. De eerste week neem je een kijkje wat jou basis is voor je kinderen. Is je basis goed? Moet je die wat aan passen? In die week kom je daar zeker achter.

 

Hoe je bewust(er) opvoedt, ja hoe doe je dat? Dat is best lastig. Maar in deze week krijg je mooie handige tips. Van deze week heb ik veel geleerd. Ik kwam er achter hoe het moes. En dat ik er echt anders naar moes gaan kijken.

 

Hoe je meer rust krijgt? Ja dat wil elke ouder wel weten. Doe je dat om de ruzies aan te gaan of juist te sussen. Doe je dat om te  praten of om het even te nergeren. In deze week kom je daar zeker achter.

 

Hoe je meer verbinding krijgt. Hoe doe je dat? Op een mooie natuurlijke manier. Ik vindt dit heel special. Ik dag zelf eerst dat het wel goed zat. En ik dit totaal niet nodig had. Om meer binding met me kindjes te krijgen. Want ja die heb ik toch al? Opvoeden zonder te straffen en belonen. Ja sinds deze vier weken mini curcus heb ik inzicht en weet ik hoe ik dingen aan moet pakken. Natuurlijk weet me partner dit ook.

 

academie petitbelle is van Rianne vries. Ze heeft meerdere cursussen online staan. En wat is ze hier goed in. Ik ben enorm fan en daarom heb ik ook de gratis e-book gedownload. Dit is zeker ook een dikke aanrader net zoals de mini opvoed curcus. Wat heb ik hier van genoten en natuurlijk wat heb ik handige tips geleerd. Niemand is perfect ook niet perfect te krijgen. Maar wel kunnen we leren, leren van elkaar. En wat ik zo fijn vindt aan de curcus : je kan het gewoon thuis doen. Je hoef niet de deur uit. En je kan het doen wanneer jij zin heb. Daarom ben ik zo enthousiast. En raad ik het aan alle ouders aan om dit lekker te proberen. Je komt jezelf helemaal tegen met bepaalde punten. En natuurlijk kan je dit ook samen met je partner doen. 

 

(*) Deze blog is in samenwerking met Petit belle. En wat heb ik hier van genoten en geleerd.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne lopes
3 maanden geleden

Mooi geschreven. En wat ik mooi vindt dat zo iemand als jij dit allemaal gewoon zeg en toe geef. Ben benieuwd ga straks is even lezen. Kus

Chantal
3 maanden geleden

Puur geschreven. Heerlijk op zondag morgen. Ik ga zeer zeker een kijkje nemen. Elke moeder of vader heeft puntjes en kan hier bij zeker hulp gebruiken. Je schrijft er met veel pasie over. En dat komt zeer goed op me over! Dankje lieve c blogt

Ellen
3 maanden geleden

Wat een heerlijke blog, lekker met de zon in me gezicht. Ik vindt dit echt heerlijk geschreven. Wat heb jij een hoop passie hier voor. En petit belle wat een geweldige curcussen en e-books je gaat snel van me horen!

Liefs een mama van 6 kids!