Binnen tot 28 april en nu ?

Gepubliceerd op 4 april 2020 om 09:00

Gratis toegankelijk voor kids.

Ja daar zitten we dan. Weer een paar weken er bij natuurlijk hadden we dit wel verwacht. Maar toch dacht ik even ‘’ o nee he ‘’ . Ik denk zelf dat het alleen nog langer gaat duren dan 28-april. C-blogt geef daarom nog een aantal leuke tips om deze tijd door te komen.

Tip 1: Gratis luisterboeken bij de bibliotheek

De bibliotheken zijn gesloten maar ze willen kinderen en ouders nu op een andere manier bereiken. Voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek, krijg je gratis toegang tot een selectie luisterboeken. De luisterboeken worden met regelmaat aangevuld. Voor verschillende leeftijden. En natuurlijk leerzaam.

 

Tip 2: Gratis Squla thuis

Ook in deze onzekere tijden blijft Squla leerkrachten en leerlingen ondersteunen met gratis oefenmateriaal. Daarom kunnen kinderen nu thuis via het schoolaccount gratis Squla spelen. Vraag de leerkracht naar de inlog van het Squla in de Klas-account. Dit is alleen beschikbaar op de tijden als school open in. Bij Mila is dat tussen half negen en twee uur. Dit is leerzaam en zijn ze op een goede manier met school bezig.

 

 

 

3: SchoolTV

Ga naar de website van SchoolTV voor het kijken van informatieve video’s. Ze hebben video’s voor alle leeftijden. Ze kunnen zelf aan klikken waar ze interesse in hebben. Ook is het leuk om dit samen even te bekijken samen met je kind of kinderen.

 

Tip 4: De voorleeshoek

De scholen zijn allemaal gesloten. Maar toch is het belangrijk dat je kind/kinderen wat aan school werk doet. En dit is voor een moeder soms best lastig. Gelukkig helpt school je flink op weg maar ook c-blogt geeft je wat leuke tips zoals deze. De voorleeshoek is gratis beschikbaar voor iedereen. Tot dat de scholen weer open gaan , kan je hier gebruik van maken.

 

gratis KPN en Ziggo kijken

Hiermee willen de providers mensen tegemoetkomen die noodgedwongen thuiszitten vanwege de coronacrisis. De providers denken ook aan jonge kinderen. Zo stelt Vodafone en Ziggo het zogenoemde Kids & Comedy-pakket open en zendt Ziggo extra kinderprogramma’s uit op het eigen kanaal 13. Dit is heel leuk voor de kids maar natuurlijk ook voor ons.

 

Pathé thuis 

Vanaf aanstaande maandag geeft Pathé thuis elke dag een film weg. Dit kan je bekijken met een speciale code. Dit is niet alleen leuk voor kids maar ook voor papa en mama. Leuke zo goed als nieuwe films kijken. Nu kunnen we niet meer naar Pathé. Maken we thuis maar gebruik van Pathé. Met deze super leuke actie van Pathé.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maria
3 maanden geleden

Corona pf wat pittig. Wel voordeel dat ik tijd heb om al je blogs bij te lezen. Ben al heel ver! X