Tips om je relatie goed te houden in deze tijd

Gepubliceerd op 9 april 2020 om 09:24

Relatietips; communicatie en belangrijke punten in een relatie en hulp om te verbeteren. 


De huidige situatie legt natuurlijk een enorme druk op het huishouden. Het is tenslotte een unieke situatie die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Kinderen thuis, mensen die thuis werken of de dreiging hebben dat ze hun werk kwijtraken ondanks de toegezegde maatregelen van de overheid, niet even makkelijk het huis uit kunnen etc. Dat legt natuurlijk een enorme druk op de relatie wat een flinke uitdaging is. Eerst werd er gedacht, gezellig over een paar maanden een babyboom, maar de kans is groter dat het voorbeeld in China wordt gevolgd en er straks een golf van scheidingen volgt. Hoe zorg je ervoor dat ook die relatie werkbaar blijft? Ja want laten we eerlijk zijn dit is best zwaar voor je relatie. Hele dag op elkaars lip dan krijg je iritatie problemen. En dat kan heel hoog op lopen.


Blijf communiceren
De eerste en allerbelangrijkste tip; blijf communiceren. Zijn er frustraties krop die niet op maar spreek ze uit, zeg wat je tegen zit en praat dit uit. Communicatie is zo essentieel op dit moment. Ik ben zelf snel van o laat maar. Maar doe dit niet en praat met elkaar. Hou het niet voor jezelf.

 

Geef elkaar complimenten
Het is zo makkelijk om te benoemen wat de ander fout doet. Daarom is het ook zo belangrijk om aan te geven waar je wel blij mee bent. Daarom is het belangrijk om elkaar af en toe een compliment te geven. Het hoef niet groot te zijn. Al is het wat ging het vandaag weer goed he schat.

 

Zorg voor een heldere taakverdeling
Maak duidelijke afspraken, wie is waarvoor verantwoordelijk; wie begeleidt het huiswerk, wie kookt, wie doet de boodschappen maar ook wie kan wanneer thuiswerken. Probeer daar ook een evenwicht in te vinden en stel een soort wisseldienst op zodat je ook even elkaar kan afwisselen en kan ‘ontlasten’. Want ja, even alleen op een kamer of kantoor werken is dan een stuk rustiger dan kinderen die 24/7 in dezelfde leefomgeving zitten. Maak een schema en werk dit goed uit. Geef ook duidelijkheid aan de kinderen en voor jezelf natuurlijk.

Planning
Naast tijd voor jezelf is het ook heel belangrijk om gezamenlijke momenten te hebben als gezin. Dit is tenslotte een unieke situatie en kan ook iets heel moois opleveren. Begin samen de dag, lunch samen en eet aan het einde van de dag. Plan ook een momentje in om met het hele gezin bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Maak af en toe een wandeling en kijk goed om je heen want denk aan de afstand. Maar frisse lucht is ook nodig.

 

Date night
Nee, je kan niet gezellig samen uit eten of naar het theater terwijl een oppas voor de kinderen zorgt. Maar je kan het wel gezellig maken. Koop een fles wijn, wat lekkers en speel samen een bordspel, dek romantisch de tafel met kaarslicht als de kinderen op bed liggen, kijk samen een film op de tv. Gewoon even een avond per week geen laptop / computer ook al ben je overdag niet toegekomen aan het thuiswerken. Geniet van elkaar op een andere manier. Je hoef niet persee van huis weg te zijn om een date night te hebben.

 

Leg de telefoon weg
Maak ook duidelijke afspraken over het telefoongebruik. Niets zo irritant als dat iemand constant op zijn telefoon zit. Spreek bijvoorbeeld af dat wie voor de kinderen zorgt geen telefoon in de hand neemt of filmpjes gaat kijken en er ook echt even is voor de kinderen. Of als ze bezig zijn met hun huiswerk, ook probeert te werken op de laptop. O dit typ ik terwel ik zelf enorm verslaafd ben!

 

Tel tot tien
Gaat het even niet? Wordt het je te veel? Is het te druk? Neem plaats van die slok wijn, tel even hard op tot tien. Ja geloof me dit werkt! Denk aan je ademhaling en tel hard op! O zo heerlijk desnoods boven in de wc met de deur opslot haha!

Fijne dag lieve volgers


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Rachelle
3 maanden geleden

Ja deze tips had ik zeker nodig. Ben gewoon van je blog opgeknapt.


Xxxx

Annelopes21@outlook.com
3 maanden geleden

Dag lieverd. Ja dit had ik ook nodig leg nu nog even de scheidings papieren weg haha ga de tips opvolgen. Hoe is het met je? Dikke kus

Maria
3 maanden geleden

Mooie blog en ja erg belangrijk. Die foto is geweldig lekker ondeugend. Ik volg je al heel lang en wat vindt ik het heerlijk hoe puur je bent. Wanneer kunnen volgers je in het echt ontmoeten net zoals alboe.nl lijk me geweldig! Ik geef me al vast op. Dikke kus