Koningsdag toch vieren

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 10:52

Koningsdag 2020 krijgt een heel andere invulling dan wat we normaal gewend zijn. We vieren het door al de maatregelen rondom het coronavirus in onze eigen huiselijke kring. Deze dag wordt om die reden dit jaar dan ook wel woningsdag genoemd. Ondanks dat we geadviseerd worden om thuis te blijven mogen we er op deze speciale dag natuurlijk ook thuis wel een feestje van maken. Zo dat de kids toch een leuke dag hebben. Wel met de afstand en niet aanraken regels van de RVIM. Hoe je dit gaat aan pakken is natuurlijk aan jezelf. Maar cblogt deelt leuke tips!


Koningsdag Woningsdag
Het voorstel van de Oranjebond is om dit jaar deze feestelijke dag door omstandigheden om te dopen tot woningsdag. Dit in je eigen omgeving, binnen of in de tuin . Maar wat kun je op deze oranje gekleurde dag doen om jezelf en de rest van het gezin een beetje te vermaken? Omdat je met heel het gezin thuis zit is het uiteraard wel de bedoeling om een leuke sfeer in huis te behouden. Trek vrolijke oranje kleren aan en zet je gekke pet of muts op want het is gewoon een leuke vrolijke dag alleen dan net even anders dan normaal.

 

Programma Woningsdag Koningsdag
09.45 uur: de klokken worden geluid in heel Nederland;
10.00 uur: iedereen zingt het Wilhelmus;
10.10 uur: de NOS blikt terug op voorgaande Koningsdagen;
12.00 uur: op internet is een digitale kleedjesmarkt, de precieze invulling is nog niet bekend.
Kinderen mogen ook een digitale brief naar de koning sturen, die ’s middags aan de koning wordt aangeboden;
15.00 – 16.00 uur: de Oranjebond roept muzikanten en artiesten op om op te treden bij ouderen;
16.00 uur: tijd voor een thuistoost. De Oranjebond vraagt aan heel Nederland om op dit tijdstip het het glas te heffen voor de koning;
19.00 uur: op de NOS is er een speciale uitzending om in beeld te brengen hoe Nederland deze feestdag viert in coronatijden.

 

 

Normaal vieren alle scholen in de week voor Koningsdag de Koningsspelen waarbij sport en beweging centraal staat. Een aantal scholen bieden die dag daarom geen onderwijs, maar tippen allemaal spelletjes om te doen. Het koor van Kinderen voor Kinderen maakt ieder jaar ook een nieuw lied, zo ook dit jaar echter sluit dit lied ‘Hand in hand’ totaal niet aan bij het Corona-tijdperk waar we nu in leven. Daarom hebben ze een speciale Koningsdagmedley gemaakt met liedjes van de afgelopen jaren. Kan je gezellig met de kinderen meedansen!
Zet de tv aan en geniet lekker mee met ze alle. 

 

 

Kinderen zullen het voorjaar van 2020 nooit meer vergeten. Elk kind maakt de Coronacrisis mee; geen contact met opa en oma en niet samen spelen op school. We horen nu al dat dit veel invloed heeft op hun welzijn. Het ene kind begrijp het en de andere niet. Ligt natuurlijk ook aan de leeftijd.

 

Op Koningsdag vieren we de verbinding van alle inwoners in Nederland. Vieren we de gezamenlijkheid, de solidaire samenleving. De verpersoonlijking van die verbinding en het gezicht van Nederland is de Koning. Dat vieren we altijd op 27 april. Thuis kan je veel doen met de kids. Maak een leuk spelletjes ronde in de tuin op verschillenden manieren.

 

1) hinkel ronde (maken met stoepkrijt)
2) bal gooien
3) dobbelen
4) wie het hardst kan rennen
5) liedje voor de koning zingen
6) in 2 minuten een tekening maken voor de koning
7) quiz voor de koning

 

Ik heb alles al uit gewerkt, je kan zelf natuurlijk alles beetje in vullen. Wij wensen iedereen een mooie koningsdag toe ondanks alles!

 

Let op : hou wel afstand en doe dit in huis omgeving (binnen, tuin) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.