Bewegen in de corona tijd.

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 12:10


Wat leven we in een bizarre tijd, met extreme maatregelen die een grote invloed hebben op ons dagelijks leven. We moeten als leerkracht fungeren, ons eigen werk gaat gewoon door, in ons achterhoofd blijft de angst ons achtervolgen of het virus ons gezin ook zal binnentreden. En dan moet je als gezin ook nog fit zien te blijven. Das best moeilijk en daarom geef ik handige tips. Maar alles is gesloten daarom zijn het tips voor in huis of in de tuin. Natuurlijk extra leuk om het samen met je kind te doen!


Plan het sporten in
Zoals veel ouders hebben jullie misschien ook wel een dagplanning. Doe dit ook voor sporten of bewegen. Zo is het voor jou makkelijker om je hieraan te houden. Het liefst doe je dit elke dag op hetzelfde tijdstip en gelieve niet direct fanatiek sporten na het eten. Want dat is niet zo handig. Wij doen het rond 10:00 a 10:30. Hier voelen we om goed bij. 

 

Welke activiteiten kun je allemaal binnen doen? Eigenlijk heel veel alleen denk je in het dagelijkse leven zonder corona daar niet aan.

10x opdrukken
25x sit-ups
10x squats
30 sec. op één been staan
Eén minuut planken
20x keer lunge
20x step ups.

 

Dit kan je natuurlijk dagelijks veranderen. De ene keer vaker doen en de andere keer schema om gooien.

 

Hinkelen
Maak een hinkelpad en ga met je kinderen hinkelen. Niet alleen gezellig om te doen, maar ook nog eens handig als je wilt oefenen met de cijfers. Tip dit kan met stoepkrijt op de tegels getekend worden

 

Fietsen
Fietsen is hartstikke gezond en bovendien goed uit te voeren tijdens deze periode waarin we strijden tegen Corona. Dus haal je boodschappen op de fiets of maak een rondje door de natuur. Hou afstand en denk aan de regels dit is zeker haalbaar met fietsen.

 

Parcours
Maak een parcours in de achtertuin. Zet een onderdeel van de loungeset neer, pak de tuinstoel, een bal, een tak en noem maar op. Leg deze neer op verschillende plekken en bedenk samen een parcours met opdrachten. Dit vinden de kids leuk en je kan er ook nog wat school opdrachtje in stoppen. Zoals tellen!

 

Wandelen
Kinderen vinden het heerlijk om te wandelen. Maak er een zoek wandeling van. Vandaag zoeken we 3 soorten bloemen. En nee je hoef het niet te plukken!

 

De trap
Gebruik de trap! Traplopen is één van de activiteiten die het meeste energie kost. Zorg ervoor dat je minimaal 10 keer op en neer de trap op loopt. En het liefst pak je twee trappen tegelijk als je huis twee verdiepingen heeft. Neem de trap minimaal één keer per dag door telkens een trede over te slaan. Dit vergt nog meer van je conditie. Bijv de was per kleding stuk naar de goede plek brnegen. 

 

Ga buiten werken
Zijn je kinderen even binnen aan het werk? Dan kun jij op een stoeltje in de tuin zitten en een artikel doorlezen of een blog typen. Ik kan me buiten goed consenteren.

 

De kinderen vinden Holland in beweging ook grappig en doen actief mee. Ook kan je YouTube aan zetten met dans en beweeg muziek en de kinderen genieten en dansen en bewegen goed. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om te doen. Maar dit was even een voor proefje van cblogt!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne lopes
2 maanden geleden

She is back! We hebben je dagelijkse blogs gemist. Tuurlijk altijd aan jezelf denken maar miste je wel. Dikke kus trouwe volger