De scholen gaan weer open.

Gepubliceerd op 27 april 2020 om 09:00


De inmiddels vier weken actieve thuisonderwijzeres die ik in mezelf gevonden heb, doet een vreugdedansje. Zonder gekkigheid: er is vanuit mijn perspectief vooral een nieuw hervonden respect voor de leerkracht ontstaan. Het lijkt me heerlijk om het onderwijzen weer aan de juf over te kunnen laten en enkel en alleen bezig te zijn met opvoeden. Ritme en rust. Daar heb ik inmiddels wel een beetje behoefte aan. De ruzies omdat ze geen zin heeft. Die ben ik zat.

 

Scholen open: maar hoe dan?
Maar dan klinkt er een stemmetje in mijn hoofd. Moet ik dit wel doen is dit wel verantwoordelijk? Is de hygiëne wel goed? Loop ze geen gevaar? Houdt iedereen wel afstand? Daarom schrijf ik deze blog!

 

Ik vraag me af hoe leerkrachten kleuters gaan wijsmaken dat we bij elkaar uit de buurt moeten blijven. Wie erop gaat toezien dat ieder kind zijn handen wast na het plassen. Ik vraag me af wie de toiletten onder schooltijd gaat schoonmaken, wie de deurknoppen tussentijds even poetst. Kindjes zijn altijd enthousiast en vergeten soms regels. En dat maakt me wel angstig. Scholen zijn niet altijd helemaal fris.

 

Tijdens de persconferentie werd er besproken dat de scholen weer open gingen vanaf 11 mei. Onze dochter was happy. Wel met de regel dat het aangepast zal worden met regels. De zorgen bleven bij mij. Ik weet dat me dochter niet ziek kan worden. Maar ze kan het wel over brengen naar mensen die in de risco groep zitten. Zoals ik en haar broertje en dat willen we gewoon niet. Tot afgelopen vrij het plan van mila der school binnen kwam. Dit nam een hoop onrust weg. De groepen worden flink opgedeeld. En allemaal andere regels voor de kinderen naar school brengen en halen. Mila gaat op di en vrij naar school en heeft er zin in.

 

Hoe denken jullie er over? En wat zijn de plannen van jullie scholen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.