Tips van cblogt

Gepubliceerd op 29 april 2020 om 15:45

 

Social media is tegenwoordig echt een bom. Zeker in deze tijden, dat bedrijven het zwaar hebben. Social media biedt veel kansen voor een bedrijf en het effect kan erg groot zijn. Maar dan moet er wel optimaal gebruik van worden gemaakt. Social media is eigenlijk gewoon een middel om mensen met elkaar te verbinden. Voor jouw bedrijf kan het interessant zijn om social media in te zetten en om klanten te werven. Maar social media wordt ook gebruikt voor het vragen van een mening of om juist mee te denken over een onderwerp. Waarom is het inzetten van social media voor jouw bedrijf zo belangrijk?dat vertel ik in deze blog. Cblogt heeft zich hier inverdiept en gaat hier wat meer over vertellen.

 


Wanneer je met jouw bedrijf op social media zit vergroot je online je naamsbekendheid. Regelmatig posten van waardevolle content betekent dat potentiële klanten je bedrijfsnaam vaker voorbij zien komen. Je kunt direct communiceren en reageren met je bestaande of potentiële klanten. Zo bouw je al een relatie op met je klant en krijgt deze vertrouwen in de organisatie. Het kan op verschillende manieren en daar heeft iedereen een keuze in. Bloggers of Influencer kunnen je bedrijf een goede boost geven. Daarom maken bedrijven hier veel bereik mee.

 

Mensen hebben tegenwoordig heel veel keus uit bedrijven. Door actief te zijn op social media worden klanten vaker met je geconfronteerd. Klanten die producten bij je kopen doen vaak  weer aanbevelingen binnen hun eigen netwerk. De influencers of bloggers ontvangen producten en maken hier een mooie blog of post van. En dit geef het bedrijf weer een flinke boost.

 

Uit onderzoek is gebleken dat er ook daadwerkelijk omzetstijging is te zien wanneer bedrijven social media inzetten. Je kunt social media kanalen gebruiken om je producten of diensten aan te bieden met aantrekkelijke kortingen of leuke acties. Ik heb ook veel contact met bedrijven. Waar ik samenwerking mee heb. Dit is voor me zelf goed maar ook voor het bedrijf.

 

Het is belangrijk dat bedrijven naar de volgers kijken en natuurlijk hoe de samenwerking zal gaan. Spreek voorwaarden af en maak een plan/afspraken. Dit moet duidelijk zijn zo dat er geen fouten komen of teleurstellingen. Ik vindt het leuk om te doen en heb er plezier in en daar moeten bedrijven op letten. Hoe doen jullie dit percies als influencer? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Daphne de rogen
2 maanden geleden

Helemooie bijzonder blog