Bespaar tips

Gepubliceerd op 23 mei 2020 om 18:00

Toch kun je soms met een paar kleine aanpassingen al een heel eind komen. In deze blog wil ik hier meer overdelen. Het zijn kleine maar handige tips. Met het overige geld kun je bijvoorbeeld sparen voor een vakantie, voor een extra uitgave of misschien gewoon sparen voor de studie van je kinderen. Hoe je geld kunt besparen als gezin? Dit zijn 5 tips om makkelijk geld te besparen. Deze blog is in elkaar gezet om de lezers wat leuke en handige tips te geven.


1. Zorg dat iedereen erachter staat
Het heeft natuurlijk weinig zin als jij je best doet om geld te besparen en je partner geeft het direct weer uit. Jullie moeten er dus beiden achter staan. Bovendien geldt dat ook voor de wat grotere kinderen. Pas wanneer iedereen meewerkt kun je echt actief en zinvol gaan besparen. Overleg dit met elkaar tijdens een goed gezellig gesprek.

 

2. Ga voor huismerken
Bij het boodschappen doen pak je vaak automatisch het A-merk. Dat staat voor je neus en dat is je bekend. Zonde, want huismerken zijn vaak 15-25% goedkoper. Denk je dat het huismerk echt heel anders smaakt dan je bekende A-merk? Dan doe je gewoon een test. Koop beide producten, maak ze allebei klaar en zet ze voor aan je gezin. Dan zul je vanzelf ontdekken dat je bij sommige producten inderdaad een duidelijk verschil proeft, maar bij andere eigenlijk helemaal niet. In een maand kan je hier zeker een aardig bedrag in sparen.

 

 

3. Bespaar energie
Energie besparen kan op tientallen manieren. Zeker als gezin is energie besparen meestal niet zo moeilijk. Er zijn veel zaken waar je energie mee kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het uitzetten van niet-gebruikte apparaten, het uitdoen van het licht in ongebruikte ruimtes, korter douchen. Kleine kinderen in 1 x onder de douche zetten. De tv vaker uit zetten als de kids toch niet kijken.

 

 

4. Bespaar op abonnementen
Kijk eens kritisch naar alle abonnementen die lopen. Niet alleen die van jezelf, maar die van alle gezinsleden. Zijn ze echt nodig? Of zijn er andere alternatieven die goedkoper zijn? De meeste gezinnen hebben gemiddeld minstens 2 abonnementen die ze eigenlijk nooit gebruiken en nog eens 2 abonnementen die een stuk goedkoper zouden kunnen. Dat zijn wel vaste maandelijkse uitgaven die je daarmee kunt besparen. Netflix videoland en als die andere dingen, een ding is eigenlijk genoeg!

 

 

5. Kleine uitgaven zijn het duurst
Misschien schrik jij je kapot van die dure rekening voor afvalstoffenheffing. Ik geef bijvoorbeeld elke maand aan make up uit. Maar tel dit nou is elke maand bij elkaar op. Geloof me dan schrik je. Ik hou van make up en geef hier sirieus geld aan uit. Zeker aan lippenstift. Minder ja dat is zeker mogelijk!

 

Geld besparen als gezin is vaak een verstandige keus. Daarom is het goed om regelmatig tips om geld te besparen bij elkaar te zoeken. Voor veel gezinnen is dat een jaarlijkse traditie. Sommige tips om geld te besparen blijven hangen, andere zijn al snel weer vergeten. De kunst is om een vast patroon te doorbreken, wat soms best lastig is. Toch zul je ontdekken dat geld besparen als gezin niet eens zo moeilijk is. Als je samen wil dan is het zeker mogelijk.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.