Mamabloggers in het zonnetje

Gepubliceerd op 24 mei 2020 om 18:00

Mama bloggers in het zonnetje zetten. Klinkt leuk he? Dat is het zeker. In deze serie ga ik 15 mama bloggers in het zonnetje zetten. Ik heb de mama's een aantal vragen gevraagd. De mama 's hebben die beantwoord en daar is een leuk verhaal mee gemaakt. Vandaag trappen we af met de mama blogger Nienke! 

 

Mijn naam is Nienke van Oosten. Ik ben getrouwd met Rick en in januari dit jaar is ons dochtertje Eefje geboren. In het dagelijkse leven ben ik parttime administratief medewerker Kwaliteitszorg op het ROC. Hier haal ik veel energie uit. Verder vind ik het ook heerlijk om te wandelen, films te kijken en bij vrienden op bezoek te gaan (al is dat nu natuurlijk niet heel handig, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als Whatsapp en videobellen). Je kunt mij snachts wakker maken voor zo'n veel te grote aardbei milkshake van de grote gele M. Heerlijk is die! In mijn zwangerschap heb ik ook heel wat ritjes gemaakt voor die lekkere shakes, tot vervelends toe volgens mijn man!

 

Op mijn blog schrijf ik over het mama zijn met psychische klachten. Door de onderwerpen waarover ik blog denk ik dat ik het best in het hokje 'mamablogger' te stoppen ben. Ik heb zelf psychische klachten, waaronder depressie. Hopelijk kan ik het taboe (wat in mijn ogen nog veel te groot is) hiermee een stukje kleiner maken en daardoor de drempel om hulp te zoeken lager maken voor mama's die hier ook mee kampen.

 

Dat is dan ook gelijk wat ik hoop over twee jaar te hebben bereikt met mijn blog; die verrekte drempel een stuk lager krijgen! En misschien kruipt er tegen die tijd wel nog een klein krummeltje rond (mocht het lukken natuurlijk, niets gaat vanzelf). 

 

Mijn eerste blog ooit ziet er niet heel aantrekkelijk uit. Ik wist eigenlijk niet echt wat ik aan het doen was en wat je kunt met 'koppen', 'citaten', 'tags' en 'uitgelichte afbeelding'. Echt een groentje dus. Gaandeweg leerde ik hier meer over en ontdekte ik hoe leuk het bloggen eigenlijk is. Mijn tip voor beginnende bloggers is dan ook: Begin gewoon! Je kunt er nog zoveel over willen lezen, maar als je niet ergens begint leer je het nooit. Iedereen is ergens begonnen ;)

 

Om mijn blogs te promoten heb ik een Facebook pagina in het leven geroepen die de blogupdates van mijn website automatisch deelt. Ook deel ik wekelijks mijn blogs in Facebookgroepen waar ik lid van ben en op Instagram deel ik, naast mijn 'gewone' foto's, ook de blogs. 

 

Aan mijn volgers wil ik vooral kwijt dat ik ze heel dankbaar ben dat ik dit kan doen en daardoor het taboe rond depressie een stukje kan doorbreken. Het lijkt mij ook leuk om een aantal volgers te ontmoeten. Ik ben benieuwd waar zij tegenaan lopen in het dagelijkse leven, en hoe zij met bepaalde dingen omgaan. Omdat ik zelf erg open ben over van alles en nog wat is er denk ik niet direct iets wat mijn volgers niet van mij weten. 

 

Het mooie, en daardoor ook minder mooie, van het leven vind ik dat je hoe diep je ook valt, er is ergens in een donker hoekje een touwladder te vinden. Soms val je dan een stukje naar beneden, maar uiteindelijk zul je er (met soms heel veel moeite) weer uit komen. Hoe moeilijk het soms ook lijkt. En trust me, ik weet hoe moeilijk het kan zijn. Dit is ook iets dat ik mijn kind(eren) wil mee geven. Praat over de moeilijke dingen, alles is bespreekbaar. Misschien is er niet direct een oplossing, maar samen kunnen we vast een heel eind komen. Al lucht het maar op. Dat is ook prima! 

 

Mocht je me willen volgen kan dat via de volgende links:
www.facebook.com/NienkeMamameteenwolkje

www.instagram.com/mamameteenwolkje

www.mamameteenwolkje.wordpress.com

 

En tot slot, wees lief voor elkaar, wees open over waar je tegen aan loopt, en je mag me altijd een berichtje doen als je ergens mee zit. Wie weet kan ik je helpen, en weet ook dat je niet alleen bent. 

 

Liefs, Nienke


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne lopes
2 maanden geleden

Super leuke serie-blogs. Kan ik nog mee doen?

Rilanadelica@hotmail.com
2 maanden geleden

En daarom is cblogt zo UNIEK. Geen haters want ze is top. Bedenkt leuke dingen en is creatief! Succes lieverds

Elisa
2 maanden geleden

Wat een leuke blog serie. Helemaal gaaf! Vergeet vooral je zelf niet topper!

Dikke kus elisa

Nienke
2 maanden geleden

Zo leuk dit! En zo fijn, medemama's die de taboes willen doorbreken 💪