Huis luchten

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 08:02

Wist je dat het erg belangrijk is om te zorgen voor de juiste ventilatie in je huis? Je wilt natuurlijk een fris huis, geen muffe kamer. En wist je dat te weinig ventilatie zelfs kan zorgen voor gezondheidsklachten? In deze blog deel ik met je hoe je jouw huis fris houdt met de juiste ventilatie, lees je mee?

 

Zorg allereerst voor een WTW unit. Dit is een ventilator die vervuilde lucht afvoert en schone lucht weer aanvoert. De lucht gaat eerst door een WTW filter, waardoor de stofdeeltjes eruit worden gehaald. Door het gebruik van de juiste WTW filters in je woning, zorg je ervoor dat de lucht altijd wordt gereinigd. Zeker in een woonkamer is dit belangrijk, omdat dit een plek is waar je veel bent. Zorg er daarnaast voor dat je 2x per jaar de WTW filters vervangt. Heb je snel last van je luchtwegen? Dan kan het verstandig zijn om vaker de WTW filters te vervangen, bijvoorbeeld 4-6x per jaar. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen en natuurlijk voor je gezin.

 

Extra tips
Wanneer je nog geen WTW unit in je woonkamer hebt of wilt, zijn er genoeg andere kleine dingen die je kunt toepassen om frisse lucht in je woonkamer te hebben.

 

Zorg dat er voldoende frisse lucht in je woning kan. Bijvoorbeeld via roosters of gewoon simpel door het openzetten van een raam. Even doorluchten is altijd prettig. Let er wel op dat een open raam niet ventileert, wanneer je dus een aan drukke weg woont is dit niet altijd even fris.
Rook niet binnen en zorg voor een goede ventilatie tijdens het koken, zodat geurtjes zich niet verspreiden.
Zorg dat er geen grote kieren zijn bij o.a. de voordeur, denk dan aan een ingebouwde brievenbus. Door deze kieren komt er vaker ongezonde lucht van buiten naar binnen. Het zijn simpele tips om je huis frisse lucht te geven. Ik heb daar een routine in. En ben altijd wel bezig met luchten en doen. Ik vindt het belangrijk dat we geen vieze luchten om ons heen hebben hangen.

 

 

Na het slapen zet ik altijd even de ramen open in de slaapkamers. Zo dat het even wat kan luchten. 1 a 2 x in de week doe ik de dekbedden laten luchten. In de zomer hang ik het even heerlijk uit het raam. Dit doe ik naast dat ik regelmatig de beden verschoont. Beneden hebben wij in de zomer vaak de schuif deur open, waardoor het heerlijk lucht. En natuurlijk doe ik nog meer.

 

Wat doe jij aan ventilatie in huis? Heb jij ook een routine of pak je het anders aan. Ben daar altijd wel benieuwd naar.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.