Aardbeien -Taart

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 20:50

In deze tijd dat je eigenlijk zoveel mogelijk binnen moet zitten. Gaan we maar flink lekkere dingen bakken. ( niet te veel want anders rollen we de deur uit) Vandaag deel ik een aardbeiencake met jullie. De bereiding neemt ongeveer 15 – 20 minuten van je tijd in beslag. Daarna moetje nog 30 minuten wachten tot de cake klaar is. Dus leuk en geschikt om samen met je kindje of kindjes te doen. Wij hebben hem al vaker getest en zullen hem nog wel vaker testen. Gewoon omdat we hem lekker vinden haha en we moeten natuurlijk wel leuke smoesjes hebben.

 

 

 

Aardbeien-Taart wat heb je nodig?

 Ingrediënten

  • 160 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 175 gram kwark
  • 2 eieren
  • 120 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels (of 1 zakje) vanillesuiker
  • 25 gram boter
  • 500 gram aardbeien
  • 125 gram aardbeienjam
  • een hand geschaafde amandelen

 Extra benodigd: een bakvorm. Ik gebruikte een vierkante vorm , maar je kunt natuurlijk ook een ronde taartvorm gebruiken. Of wat je wil ?

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in.

-Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote aardbeien. Smelt de boter in een saus pannetje.

-Meng met een mixer de eieren met de suiker en vanillesuiker in 5 minuten tot het een romig mengsel. Zeef de bloem en roer dit samen met de kwark, bakpoeder en gesmolten boter door het romige mengsel. Meng de helft van jam en de helft van de aardbeien door het beslag.

-Verdeel het beslag in de bakvorm.Verdeel hierover de overgebleven jam, smeer dit uit. En strooi tot slot de overgebleven aardbeien en geschaafde amandelen over het beslag.

-Bak de cake in 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is,

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.