Geboorte-blondie

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 07:59

O wat vreselijk altijd die beschuit met muisjes bij de geboorte. Daarom ga ik deze weken wat leuke tips delen met jullie. Weg met die beschuit met muisjes. We leven nu in 2020 ,dus we gaan even leuke dingen delen. Vandaag even de leuke aftrap met deze leuke geboorte-blondie.  Wis even geen andere naam haha :)

Bereidingstijd: 20 minuten en 35 minuten baktijd

Ingrediënten voor 20 brownies:

  • 250 gram witte chocolade
  • 125 gram boter
  • 4 eieren
  • 350 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram ongezouten en ongebrande noten (tip liddle)

 

Voor de topping: 

  • 100 gram witte chocolade
  • roze en/of blauwe muisjes

 

Extra benodigd: een bakvorm met een afmeting van ongeveer 25 x 20 x 5 cm

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 ºC en vet de bakvorm in.

Plaats de boter en chocolade in een pannetje en laat dit op zacht vuur, onder continu roeren, smelten. Zet het vuur uit als het gesmolten is en laat het even staan. Hak de noten fijn(er).

Klop in een grote komt de eieren met het zout tot het in volume toe neemt. Voeg hier de suiker en vanille bij en blijf dit kloppen tot je een romig dik mengsel hebt. Spatel hier het chocolademengsel door dat inmiddels een beetje is afgekoeld. Spatel vervolgens de bloem en de gehakte noten dor het beslag.

Giet het beslag in de vorm en bak dit 35 minuten in de oven zodat de bovenkant is gestold maar de binnenkant nog smeuïg is. Laat dit even afkoelen.

Smelt 2/3 van de overige chocolade au bain marie. Roer de andere 1/3 door de gesmolten chocolade zodat de temperatuur iets afkoelt. Smeer het chocolademengsel over de bovenkant van de brownie. Strooi hier de muisjes over. Laat de brownies afkoelen zodat de chocolade kan opstijven (ik heb het een nachtje laten staan maar dit kan ook korter).

Snijd de brownies voor het serveren in stukken.

Tip:

  • is 20 brownies te veel? Halveer het recept dan zodat je er 10 hebt. 
  • je kunt de blondies (met- of zonder topping) ook invriezen! 
    Dus lekker bakken voor dat je uitgerekend ben kan gewoon want je vries het lekker in. En vraag je aan de kraamverzorgster of ze het er uit wil halen per keer of alles in een keer. 

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.